Laatste nieuws

Boxmeer op het menu

  • 16-4-2021

Geen Gennep maar Boxmeer! Oftewel  bijna 152 kilometer te gaan in rechte lijn naar de hokken aan de Buursterlaan in Donkerbroek. In Gennep blijkt een lossing niet meer mogelijk te zijn, wel jammer bijzonder fijne herinneringen aan die losplaats namelijk.

Alle 22 aanwezige vliegduiven vanavond op reis gestuurd. Totaal 13 duivinnen en dus 9 doffers mogen proberen morgen hun mooie hok weer terug te vinden. Ja en dan de vraag hoe stonden ze er op? Ach kuit nog hom komt spontaan in mij op. Echt niet slecht maar ook echt niet top zou ik ook kunnen zeggen, of ze zijn het nog net niet of.......ach we zien het wel. In alle eerlijkheid geen enkele verwachting van hoe ze het er af zullen brengen. De trainingsvlucht van twee weken geleden vond ik bijzonder slecht en ik heb ook geen reden om te denken dat het nu dan plotseling een stuk beter zal gaan.

Training is acceptabel zonder het buitensporig te noemen. Eetlust vind ik beneden de maat, mest daarentegen heb ik in jaren niet zo mooi gezien en dat iedere dag. En strak in de jas zitten ze ook wel.

De beide aangewezen duiven zijn twee duivinnen. Twee zusjes ook nog namelijk de NL20-739 "Miss Pipa" en de NL20-740 "Zuster Miss Pipa". Als derde getekende, van belang voor samenspel en afdeling een doffer te weten de NL20-731 uit Zoon Olympic Hans x Blue Dragon.

In de club door 16 leden totaal 559 duiven ingekorfd. Het was weer een hele klus maar wederom een dikke pluim aan de helpenden maar ook zeker aan de inkorvende leden. Allemaal perfect op schema aanwezig! Blij mee!

Morgen maar vlug weer terug zou ik zeggen.

Succes gewenst!

Terug