Laatste nieuws

Eerste vlucht afgelast

  • 10-4-2021

Geen start van het officiële vliegseizoen 2021. Niet vanwege de corona of vanwege de vogelgriep maar wel vanwege de weersvooruitzichten. En ik moet zeggen wat mij betreft een perfecte beslissing. Ook al hadden we hier in het noorden zeer fatsoenlijk duivenweer, de buienradar gaf op andere plaatsen wel even een ander beeld. Kortom wat mij betreft prima  besluit en persoonlijk ben ik er bijzonder blij mee.

Gisteren de kromsnavel op visite gehad denk ik. Jongen stonden hoog in de lucht en op een gegeven moment ontbraken er nog 9 op appèl. Op dit moment precies één dag later missen er nog twee. Jammer maar helaas is niet anders en er zullen er zeker nog meer verliezen te betreuren zijn dit jaar.

De vliegduiven doen het overigens bij huis wel goed. Er wordt bijzonder hard getraind en dat zal wellicht ook aan het weer liggen want ook bij anderen zie en hoor ik dezelfde geluiden. 

Komende week als het enigzins kan nog een keer op pad voor één of twee trainingsvluchten en dan mogen ze het proberen op de eerste vlucht.

Ben overigens bijzonder benieuwd, verwachtingen uiteraard behoorlijk laag gelet op de resultaten van de trainingsvlucht van vorige week. Maar goed wie weet zijn ze in staat om voor een verrassing te zorgen. 

Het voeren baart mij enige zorg. De duivinnen, 13 stuks totaal, vreten als groten en de doffers, 9 stuks, eten nauwelijks. Ik ken dat niet en het verbaasd mij ook een beetje. Ben er ook niet blij mee maar het is nu al een week of drie zo. Overigens voelen ze wel goed aan in de hand. 

Voor het overige is het behoorlijk rustig hier, ben nog steeds zoekende naar het juiste ritme maar dat zal vanzelf wel komen.

Terug