Laatste nieuws

Frisjes hoor, lossing om 10.30 uur. Ruim 10 minuten te laat!

  • 3-4-2021

Met nog net geen drie graden voelt het lekker fris aan op de vroege zaterdagmorgen. Wel mooi rustig weer op dit moment en overal zijn al blauwe plekken aan de hemel te zien die steeds een beetje groter lijken te worden. Zie ook de foto bij dit stukje tekst, foto gemaakt om 7.30 uur.

Nog geen lossingsinformatie en dat kan ook nog niet natuurlijk. Zal wel niet erg vroeg worden in verband met de temperatuur. Met een beetje geluk een lossing om 10.00 uur wellicht en dan kunnen ze net voor de middag thuis zijn.

De lossing gaat plaatsvinden om 10.30 uur. Prachtige lossingstijd, extreme kou er een klein beetje van af en het zonnetje er zo nu en dan bij.

Snelheid met een matige kopwind moet toch rond de 1.300 mpm kunnen liggen lijkt mij. Dat zou betekenen dat er rond het middaguur aankomsten moeten zijn. Ik moet het nu al bijstellen zo lijkt het. De geluiden vanuit het land zijn dat de snelheden laag zijn, zal beduidend meer wind staan dan hier denk ik dan. Tussen 12.00 uur en 12.10 uur klokken zit ik nu aan te denken.

Beste mensen geniet van uw duiven en voor vandaag geniet vooral van de aankomsten.

Vele minuten te laat meldt zich hoog aan de lucht de eerste duivin. Een paar rondjes waarna nummer twee zich er ook aan toevoegd om vervolgens geklokt te worden om 12.21 uur. Uiteraard de meldsite reeds gevolgd en dan weet je al lang dat het veel te laat is.

Verbazen doet het mij nauwelijks ook al hoop je zeker op een duif te kunnen klokken in de buurt van de eersten.

Het zal regelmatig voorkomen dit jaar dus gewoon uithuilen en opnieuw beginnen.

 

 

later meer..........

Terug