Laatste nieuws

Duiven naar Duiven

  • 2-4-2021

We gaam weer los! Weliswaar een spek en bonen vlucht maar toch kunnen we morgen hopelijk genieten van de aankomsten van de duiven. Deze week dus een trainingsvlucht vanaf Duiven, afstand 117 kilometer in rechte lijn naar de hokken in Donkerbroek.

Vanwege de kou toch besloten om de doffers thuis te laten. Dus totaal 13 duivinnen op reis gestuurd. Ze zijn vier keer voor een trainingsvlucht op stap geweest. Één keer naar Boyl rond de 10 kilometer en drie keer naar Havelte rond de 32 kilometer. Daarop geen verliezen gehad gelukkig. Het is ook niet de voorbereiding zoals ik die graag zou willen maar het moet voldoende zijn.

De drie aangewezen duiven zijn NL20-739 "Miss Pipa", de NL20-732 en de NL20-765 "Mystiek". Drie uitermate mooie duivinnen. De 739 en de 765 hebben het vorig jaar op de natour respectievelijk de jonge duivenvluchten ook uitermate goed gedaan. De 732 daarentegen heeft nog nooit op de uitslag gestaan.

Wat zijn de doelen voor 2021 Henk? Die vraag heb ik zowaar afgelopen weken van een drietal liefhebbers gehad. Normaal ben ik eigenlijk best wel van de doelstellingen maar ik durf daar voor dit jaar helemaal niets van te zeggen. Ik hoop einde jaar nog een stuk of 6 doffers en 6 duivinnen over te houden die de toets der kritiek goed kunnen doorstaan. Het zou fijn zijn om een keer een eerste in de club te pakken en het zou al helemaal fijn zijn om een paar keer in de top 10 van de afdeling te eindigen. Voor kampioenschappen ga ik dit jaar zeker niet vliegen, ook niet voor een vitesse kampioenschap. Komt het zo uit dat ik er met nog één vlucht te gaan prima voorsta dan zal ik vast en zeker er voor gaan maar niet op voorhand.

Morgen koud! Wat mij betreft te koud! Is voor de duiven zeker niet ideaal maar het is niet anders. Ik kon het geduld niet opbrengen om niet in te korven zo eerlijk moet ik toch wel zijn.

Overigens in de vereniging door acht leden totaal 256 duiven ingekorfd.

Morgen maar vlug weer terug!

Terug