Laatste nieuws

Zaterdag waarschijnlijk weer matchday

  • 28-3-2021

Eerlijk gezegd ik had het niet verwacht. Ik vind het ook wel een beetje vreemd maar ben er zeker wel blij om. Zeker gelet op de situatie waarin ik momenteel zit met een hokje vol met uitsluitend jaarlingen. Die moeten de baan op want anders valt er niet op een zinnige wijze te selecteren.

Als er deze week geen kink in de kabel komt dan gaan we komende zaterdag een oefenvlucht beleven vanaf Duiven, volgens mij een kleine 115 kilometer voor mijn duiven. Of ik mee doe weet ik nog niet, ook al bereid ik ze wel voor om ingekorfd te kunnen worden. Zou ook maar zo kunnen dat ik uitsluitend de duivinnen inkorf en de doffers dus nog een weekje extra training bij huis geef.

Al het controle werk en de klokken zijn gereed. Alle leden van onze club hebben hun klok weer terug. Enkele hebben zeker even gecontroleerd of alles ok is maar er zullen ook ongetwijfeld enkelen zijn die hier geen werk van hebben gemaakt. Maakt ook niet uit betekent wel dat er mogelijk duiven zijn die de eerste vlucht niet geklokt kunnen worden omdat ze niet gechipt zijn en dat blijft altijd jammer.

Het protocol zal weer volledig van toepassing zijn. Mooi is anders maar het is de enige mogelijkheid om te kunnen vliegen. Wordt weer heel veel geregel dit jaar, jammer maar is niet anders. 

Overigens hebben we het toch wel bijzonder goed voor elkaar in de afdeling. Tijdige communicatie en goed inspelend op de omstandigheden. Laten we toch aub hopen dat de mannen het zo nog een tijdje voort willen zetten aan het roer van onze afdeling. Ik ben er wel blij mee namelijk ook al zijn er natuurlijk altijd punten ter verbetering of zijn er wel eens beslissingen waar je het niet mee eens bent of kan zijn maar dat moet ook kunnen is mijn mening.

Prioriteit voor mij en mijn club zal ook zijn om een paar mensen in te werken m.b.t. het computerwerk. Komt al heel wat jaartjes op mijn schouders terecht hetgeen helemaal niet erg is maar wel lastig kan zijn in geval van calamiteiten. Aangezien ik niet alle vlulchten ga inkorven zal ik ook wel eens een inkorfavond of een afslagavond niet aanweizg zijn en dan is het wel zaak dat er anderen zijn die het feestje kunnen laten doorgaan. Komt vast goed!

De duiven

Ik ben van mening dat de duivinnen er super op staan. De doffers vind ik iets minder. Deze trainen ook wat minder. De duivinnen staan meestal een kwartier erg hoog in de lucht of zat er een roofvogel tussen bij wijze van spreken. Sommigen zien dat graag las ik ergens maar ik weet inmiddels dat het allemaal niets maar dan ook echt niets zegt over de staat waarin ze verkeren. Komende week nog een paar keer met het volkje op pad en dan woensdag maar keuzes maken.

Terug