Laatste nieuws

Eerste oefenvlucht achter de rug

  • 26-3-2021

Redelijk goed weer vandaag, tevens het nieuws dat we zeer waarschijnlijk volgende week los gaan met de vluchten. Oftewel een mooie gelegenheid om de duiven voor de eerste keer een stukje weg te brengen.

Plaats van lossing was Boyl. Over de weg gaf de kilometer teller 16,9 kilometer aan. Zal door de lucht een dikke 10 kilometer zijn denk ik.

Gelost om 11.15 uur met een bijzonder goed vertrek en een stevige wind in de rug. Bij thuiskomst niets te zien en dat duurde ook nog wel even. Om precies 12.00 uur hing het grootste deel van de koppel boven het hok. Uiteindelijk bleken er vijf stuks nog niet te zijn. Van deze vijf kwamen er vier binnen een kwartier na de eerste. Nummer laatst heeft lang op zich laten wachten. Hij deed er exact twee volle uren over.

Blijft toch altijd bijzonder. Een "ervaren" jong welke alle jonge duivenvluchten heeft meegemaakt inclusief de laatste sectorvlucht uit Chalons en Champagne. En dan om de één of andere reden niet met de koppel mee kunnen komen.

De jonge duiven de afgelopen drie dagen buiten gehad. Ze komen allemaal reeds buiten en vermaken zich prima op het dak, de spoetnik, het tuinhuis en de uitloop plan. Tegen de klok van vier roep ik ze altijd binnen en dat gaat meer dan uitstekend. In een mum van tijd zit de meute weer binnen. Zou bijzonder fijn zijn als ze dit in de toekomst altijd blijven doen.

Terug