Laatste nieuws

Jongen er voor de eerste keer uit

  • 24-3-2021

Een mooie dag om te starten met het buitenlaten van de jonge duiven. Vanmiddag rond 12.30 uur het klepje open gezet en in een mum van tijd zat de hele meute buiten. Blijft altijd een mooi gezicht dat gestuntel en gefladder rondom de spoetnik. Van het hok naar het tuinhuis en van het tuinhuis naar het hok enzovoort enzovoort.

Vanmorgen uiteraard geen voer gegeven zodat het binnenroepen rond de klok van 16.00 uur een fluitje van een cent was. Bijzonder toch ook wel, ze weten bllijkbaar direct dat ze door de valgaten naar binnen moeten. Nog nooit in hun prille leventje hebben ze dat gedaan en dan nu voor de eerste keer vallen ze er zonder problemen doorheen.

Afgelopen maandag 22 maart gestart met het verduisteren van zowel de jongen als de oude duiven. Betekent dat het vanaf 18.00 uur tot 7.00 uur donker is in de hokken.

Bij de weduwnaars helaas één doffer met vleugelproblemen. Verwacht niet dat hij nog inzetbaar gaat worden. Is jammer maar is niet anders. Dit ondanks het regelmatig toedienen van de Olympic MG mix van Beute. Komt bij dat ze ook zeer regelmatig iedere week los geweest zijn. Blijft een probleem en het zou mij niet verbazen dat het ook nog eens genetisch bepaald is. Kwestie van administratie bijhouden en over enkele jaren eens tegen het licht houden.

Nu de kans toch wel groot lijkt dat we in ieder geval enkele weken later gaan starten heb ik besloten om de oude duiven om de dag buiten te laten. Oftewel de ene dag de doffers en de andere dag de duivinnen. Zodra er duidelijkheid is over het vliegseizoen zal ik per direct overschakelen naar iedere dag los.

Terug