Laatste nieuws

It sil efkes duorje!

  • 20-3-2021

Het duurt nog wel even (it sil efkes duorje......denk ik)

Fijn is anders maar ik kan mij bijna niet voorstellen dat we begin april los gaan met onze duivenvluchten. Het aantal corona besmettingen en de ziekenhuis bezetting neemt alleen maar toe in plaats van af. Dat is niet goed natuurlijk en erg jammer voor alles en iedereen. Laten we hopen dat ik het te duister in zie maar ik hou er in ieder geval wel rekening mee.

Cees Donker

Ja en dan was daar plots het bericht dat Cees Donker uit Bergen op Zoom is overleden. Was even schrikken. Ik had ieder jaar nog wel een keertje even contact met hem. Even is trouwens niet het juiste woord want als je Cees aan de lijn hebt dan weet je dat je tenminste drie kwartier verder bent zonder dat je zelf overmatig moet inspannen om het woord te doen. Een prachtig mens overigens die in de wintermaanden voor veel vertier heeft gezorgd. Rust in vrede Cees!

Gebadder en gespetter

Zaterdag dus weer baddag, wat een zooi hebben ze er van gemaakt dit keer. Maar goed de hokken inmiddels weer mooi schoon en droog en de duiven weer mooi glad in het verendek.

Duiven op weduwschap

Sinds vanavond zitten de duiven hier op weduwschap. Ze hebben allemaal weer bijgelegd en een tiental dagen gebroed. Vanaf morgen dus weer twee ploegen duiven welke dagelijks dienen te trainen. Oftewel het wordt weer "druk". De oude duiven worden verduisterd, denk overigens niet dat het voor mijn spelletje nodig is maar goed heb ook werkelijk geen idee wanneer we gaan starten met de vluchten.

Ga je alles vliegen Henk?

Die vraag krijg ik nog wel eens in de app of via de mail. Heb er ook wel vaker over geschreven. Mijn hart ligt bij het korte werk. De dagfond kan mij niet bijzonder boeien. Het dagfond spel is mij ook te afhankelijk van factoren waarop ik geen enkele invloed heb en dat maakt het voor mij niet aantrekkelijker. Neemt niet weg dat het best zo kan zijn dat ik eens ga inkorven op een dagfondvlucht. Dat hangt er van af hoe ze komen en of er sprake is van veel verliezen op het kortere werk. Maar vooralsnog focus op vitesse en midfond. Daar aan toegevoegd dat het in principe wel de bedoeling is om ook het jonge duivenspel te spelen. Maar ook dat zal afhangen van verliezen. Voor het kortere werk heb ik ook voldoende aan de ervaring die ze eventueel opdoen tijdens de natourvluchten (denk ik).

Het meeste clubwerk voorlopig weer gehad

Nog enkele hok- en entlijsten controleren en dan heb ik het meeste voorwerk in de vereniging weer gehad gelukkig. Sommigen hebben het perfect voor elkaar en sommigen hebben het maar heel matig tot slecht voor elkaar. Ik ken mijn pappenheimers zo langzamerhand uiteraard wel. Zal mij er ook maar niet te druk meer om maken. De meeste klokken zijn allemaal klaar en ik hoop dat iedereen aan het testen gaat zodat we ook nog wat correctie werk kunnen doen voordat de vluchten beginnen. 

Elektronica geplaatst en getest

Afgelopen week de aankomstantennes onder de spoetnik gemonteerd. Vorig jaar zo laten aanpassen door Dolf dat ze geplaastst kunnen worden zonder hinder te ondervinden van regen. Ze hangen in een "bak" onder de valplank. Alles getest en ze doen het alle twee perfect. Blij mee! Heb gekozen voor Unikon, meer dan 20 jaar met Tauris gewerkt maar de spoetnikken waren jaren geleden reeds gebouwd op Unikon om er overnacht mee te kunnen vliegen, het NIC in Noordwolde had en heeft eigenlijk allemaal Unikon in gebruik dus vandaar maar gebruik gemaakt van de bestaande spoetnikken waar dus de antennes van Unikon onder kunnen. Ben nu wel van plan om automatisch te gaan melden en ik ontvang via Unikonweb op mijn mobiel de aankomsten. Hoop dat het gaat functioneren allemaal.

Terug