Laatste nieuws

Pokkenwerkje weer gehad

  • 13-3-2021

De vliegduiven zijn weer geënt tegen pokken. Sinds jaar en dag gebeurt dat hier met de veer follikel methode, oftewel een stuk of 4 veertjes verwijderen en dan met het kwastje de vloeistof er in smeren. Tevens hebben ze allemaal een druppel gehad tegen luis en ongedierte. Dit laatste met U200 van Schröder. Prima spul ook al is het al geen garantie meer dat je het hele jaar niet weer hoeft.

Ondanks het onstuimige weer de duiven de afgelopen week iedere dag los kunnen hebben. Ze hebben het ook telkens droog kunnen houden en hadden er zichtbaar veel schik in. Zo langzamerhand moet er training op komen maar dat zal vast wel lukken.

Gisteren en vandaag nog jongen afgeleverd, enkele verkocht, één bon geschonken dus die ook gelijk afgewerkt en tevens nog een paar liefhebbers met eitjes kunnen helpen. Eitjes van de vliegduiven die nu net gelegd zijn.

Over een paar dagen zal ik de vliegduiven gaan scheiden en komen ze dus op weduwschap te staan. Ben van plan om ze toch meer een tijdje te verduisteren, heb er namelijk niet veel vertrouwen in dat we diect begin april van start gaan. Zal vast een paar weken later gaan worden denk ik.

Totaal zitten er nu 31 jonge duiven in het jonge duiven hok. Ze zijn inmiddels geënt tegen paramixo. Iets dat ik overigens maar één keer per jaar doe, ze krijgen dus geen tweede enting zoals sommigen wel doen. Er is nog plaats voor een 7-tal jongen welke de komende weken zullen worden aangevuld vanuit de kwekers.

Terug