Laatste nieuws

Je kan het maar beter gedaan hebben

  • 7-3-2021

(de foto bij dit stukje tekst waar ik op sta samen met Hans & Evert Jan is een paar jaar geleden reeds gemaakt, toen nog geen 1,5 meter maatschappij!)

Klokken in gereedheid gebracht

Je kan het maar beter gedaan hebben of een uitspraak die ik zelf nogal eens bezig, haast je als je tijd hebt dan heb je tijd als je haast hebt. Zo ook dit weekend. Alle klokken van de leden van onze vereniging weer voorzien van de juiste duiven en het nieuwe vliegprogramma. Nu weet ik ook wel dat het nog maar zeer twijfelachtig is of we begin arpil los kunnen maar in ieder geval geen stress meer van allerlei klusjes die gedaan moeten worden in de club. Nog enkele entlijsten controleren en dan is het meeste weer achter de rug. Toch weer een kleine vijf uurtjes clubliefde.

Naar Hans & Evert Jan Eijerkamp

Afgelopen vrijdag een 15-tal jongen opgehaald bij Hans & Evert Jan Eijerkamp. Mooi spul uit de vliegduiven. Ben benieuwd wat ze hier in Donkerbroek zullen gaan doen. Eerst maar zo ver zien te krijgen dat ze daadwerkelijk ingekorfd kunnen worden. Tevens vandaag nog een een 10-tal jongen bijgespeend. Eind deze week volgt de rest en dan is er nog plaats voor één ronde uit de kwekers, deze moeten nog uitkomen en dat zal nog een kleine week duren.

Controle door dierenarts Nanne Wolff

Afgelopen maandag naar Wezep gereden voor een periodieke controle van de duiven door dierenarts Nanne Wolff. Nanne constateerde bij één kweekdoffer een plusje geel en voor het overige helemaal geen onregelmatigheden. Geen wormen (nog nooit gehad overigens) geen geel bij de vliegduiven. Voor de zekerheid ook nog een tweetal mestmonsters op de kweek laten zetten maar ook daarvan is de uitslag negatief en dat is dus positief nieuws!

Trainen

De duiven komen vrijwel dagelijks los. Trainen is nog niet echt zoals ik het graag zie maar dat zal mede komen doordat de meeste duivinnen tegen leggen aan zitten. Het is de bedoeling om ze een dikke week te laten broeden en dan op weduwschap te zetten. 

Bad

Het wekelijkse bad is me toch ook altijd wat. Ze duiken er in of hadden ze in geen maanden een bak water gezien. En dat is natuurlijk beslist niet het geval. Hokken weer mooi schoon en de duiven weer lekker strak in het pak.

Allerlei

Deze maand toch altijd wel een drukke maand voor mij als duivenmelker. Naast het gebruikelijke clubwerk is er genoeg te doen bij de eigen duiven. Ze moeten binnenkort geënt worden tegen pokken, ze moeten op weduwschap gezet worden, ze moeten een keer of vier tot vijf in de mand, hoe gaan we om met verduisteren enzovoort enzovoort. Kwestie van goed plannen en rustig doordoen.

 

Terug