Laatste nieuws

Duiven weer naar buiten

  • 20-2-2021

Weersomslag

Zo staat half Nederland op de schaats en zo staat half Nederland in de korte broek (bij wijze van spreken). Zit nog geen week tussen. Van behoorlijk winterweer naar behoorlijk voorjaarsweer. Mijn voorkeur gaat toch wel naar het laatste uit. Heerlijk om buiten bezig te zijn, heerlijk om in de hokken aanwezig te zijn kortom niets mis mee. En de krokussen bloeien al weer volop. Die zijn dus prima onder de dikke witte sneeuwlaag vandaan gekomen.

Kleine tegenvaller

Deze week dan toch een kleine tegenvaller in de kweek. Kan ook bijna niet anders en ernstig is het gelukkig ook niet maar toch. Twee vechtende doffers op het kweekhok, en ook nog eens net bij een koppel waar nog eitjes onder lagen (2e legsel na overgelegd te hebben). Gevolg eier struif natuurlijk. Jammer maar is niet anders.

Grote meevaller

Grote meevaller is toch wel het weer van vandaag. Gelijk de duiven er ook maar weer uit gehad. Vliegen stelde niet zo veel voor maar ze hebben toch met zijn allen weer de nodige rondjes gedraaid. De jonge duiven komen overigens allemaal prima op tot nog toe. Vreten goed, mest is goed en liggen rustig in de schaal te kijken naar wat er zoal om hun heen gebeurd. Mag dat graag zien, schreeuwende jongen moet ik niet.

Afdeling 11 draait door

Er wordt met man en macht gewerkt aan de feestavond van onze afdeling. Wat een prachtig initiatief in deze toch wel vervelende corona tijden. Komende vrijdag 26 februari is via de live stream de kampioenen huldiging van onze afdeling te zien. Ben zeer benieuwd. Op voorhand al een hele dikke chapeau!!!

 

Terug