Laatste nieuws

Valentijnsdag, helmpies op

  • 14-2-2021

Kom ik vanmorgen rond 7.15 uur bij de duiven en zit daar een jong met een lege eierdop op zijn kop. Een mooi gezicht en dan schiet ook door mijn hoofd dat ik zo nu en dan wel eens een foto op social media tegenkom waarbij de beide jonkies een lege dop op hun kop hebben. En aangezien er nog een lege dop achter de broedschaal lag heb ik de nestmaat die maar opgezet en natuurlijk een plaatje gemaakt zo te zien is bij dit stukje tekst. Aardigheidje, voor de duidelijkheid het rechter jong heeft hem zelf op gezet (of wellicht heeft één van de ouders dat gedaan) en het linker jong heb ik voorzien van het dopje.

Vanmorgen vroeg erg koud trouwens, min 12 graden gaf de thermometer aan. Het gaf wel een mooi plaatje bij zonsopkomst. Mooie oranje lucht in de schemer.

Overigens blijkt het de laatste winterdag zijn  van deze periode. Ik vind het ook prima zo. Laat het voorjaar maar komen. Zo langzamerhand moeten we toch richting voorbereiding en zeker klaar zijn voor de seizoensstart wanneer die ook maar mag zijn.

Terug