Laatste nieuws

Eerste jongen de ring omgeschoven

  • 13-2-2021

Zo laat je nog één voor één de koppels los om ze hun bak te leren kennen en zo ben je ook al weer aan het ringen toe. Het gaat allemaal bijzonder snel wat dat betreft. Hier nu allemaal op jongen zitten, op drie overgelegde koppels na dan, die zitten inmiddels al weer een aantal dagen te broeden.

Laten we eerlijk zijn er is altijd wel eens wat tijdens het broedseizoen maar tot nog toe kan ik alleen maar dik tevreden zijn. Geen vechterijen gehad, geen bebloede koppen, geen kapotte eieren door knokpartijen. Het enige minpuntje wat mij betreft is dat twee van de 19 koppels hun eieren niet bevrucht hebben. Oftewel dik tevreden tot nog toe en als de jongen dan ook nog eens mooi opkomen dan is het helemaal voor elkaar.

Afgelopen week heeft in het teken gestaan van sneeuwruimen op de zolders van het duivenhok. Wat een bende, hoeveel emmers sneeuw ik geruimd heb weet ik niet eens meer maar het waren er talrijke. Tevens nog een middag geholpen bij Dolf want daar lag zowaar nog veel meer sneeuw op het plafond. Voordeel is wel dat de zolders ook weer mooi schoon en stofvrij zijn.

Over een dikke week de jongen uit Brummen ophalen. Als het goed is zijn het er tien stuks welke ik verder groot laat brengen door mijn eigen duiven.

Zo langzamerhand moeten we weer gaan denken aan het gereed maken van de klokken, hoklijsten verzamelen van de leden, entlijsten inleveren enzovoort enzovoort. Het lonkt nog niet echt en daar komt bij dat het natuurlijk maar zeer twijfelachtig is of we wel kunnen starten in april. Stiekum hoop ik van niet eigenlijk, niets liever dan begin mei starten en dan niet vanwege corona maar gewoon omdat het programma zo is ingericht. Ach we roepen het al tientallen jaren volgens mij en toch geldt nog steeds de eerste week van april als startdatum van het seizoen.

26 februari is de prijsuitreiking van afdeling Friesland '96. Het beloofd een mooie huldiging te worden waar we graag getuige van willen zijn natuurlijk. We gaan het beleven!

Terug