Laatste nieuws

Winter, nu al klaar mee!

  • 7-2-2021

Een paar uurtjes winter vind ik prima maar dan weer snel opzouten wat mij betreft! Ongelooflijk sikkeneurig kan ik worden van deze winterse omstandigheden. Altijd al zo geweest bij mij. Naar school gaan in de sneeuw vond ik maar niks, voetballen in de sneeuw was altijd balen, actief schaatser ben ik nooit geweest en sneeuwruimen doe ik liever ook niet. Kortom ik woon eigenlijk in een verkeerd land. Alhoewel we gelukkig de afgelopen jaren niet te klagen hebben. Weinig tot geen winter, ik vind het prima.

Hoe anders is het vandaag. Gisteren al de voerbakken en gritbakken dusdanig geplaatst in de hokken zodat er geen stuifsneeuw in zou kunnen komen. Nou dat was een goeie zet want toen ik vanmorgen om 7.00 uur in de hokken kwam was het een behoorlijke sneeuwbende. Komt natuurlijk doordat het dak niet beschoten is met plaatmateriaal of met tempex. Is in de zomermaanden een genot maar komt nu wel heel slecht uit.

Totaal vandaag 6 emmers vol sneeuw geruimd uit de hokken. Het wordt er altijd zo enorm damp en vies van en dat is nu precies waar ik niet van hou. Dan heb je in ieder geval een prima ventilatie las ik ergens op facebook. Als je nu geen sneeuw in de hokken hebt dan heb je geen goed hok las ik ook. Dit laatste kan wat mij betreft naar het rijk der fabelen. De hokken van Dolf en Henrie zullen weinig sneeuw hebben, althans het weduwnaarshok maar wat mij betreft zijn het qua klimaat de beste hokken die ik ooit gezien of "geproefd" heb. Hier dus wel onder de pannen een dik pak issolatie materiaal waardoor de sneeuw niet naar binnen kan komen.

Ondertussen niet eens genoten van de eerste jonge duiven, heb vandaag al weer meerdere lege doppen gezien dus dat gaat gewoon door.

Maar het ergste gaat natuurlijk nog komen, zodra het niet meer sneeuw stuift dan zullen de plafond rekken er uit moeten om al het sneeuw dat op de plafondplaten ligt te verwijderen. Volgens mij wordt sneeuw anders water als het gaat dooien en dan is het natuurlijk een mooie natte prut.

Worden de duiven er hard van? Ach zal wel maar geloof er absoluut niet in. In de begin jaren tachtig, toen ik nog samen met senior vloog op de Van Zandenstraat, hebben we een jaarlang de verwarming aan gehad in de hokken. Ik heb ze nog nooit zo mooi gezien en ook nog nooit zo fit gezien als in dat jaar. Het is qua prestaties ook een absoluut topjaar geworden.

De afrekening kwam echter wel, maar dan die van het provinciaal electriciteitsbedrijf. Iets met 3 nullen of zo..........ha ha kwam door het electrisch lasapparaat en de draaibank zei mijn vader nog tegen moeders...........

Terug