Laatste nieuws

Garantie

  • 5-2-2021

Een kopje boven dit stukje tekst die ik niet van mijzelf heb. Ik kwam hem afgelopen woensdag tegen op de website van Peter Theunis. Zie verderop in deze tekst.

Maar hoe toepasselijk, kreeg vanmorgen een mailtje (via GPS auctions) van één van de kopers die een duif van ons heeft aangekocht op de verkoop van een aantal kweekduiven. De duif zat niet goed in zijn vel en is uiteindelijk gestorven.

Ik heb uiteraard gelijk contact opgenomen met de koper en hem aangeboden een paar jonge duiven in ruil voor de geleden "schade" voor hem te ringen. Kijk en wat hij er dan mee doet en of hij het aanbod accepteert is volledig aan hemzelf natuurlijk. Overigens was hij blij met mijn aanbod en gaan er straks enkele jongen richting de man.

En zo hoort het en zo kan het. En zo had ik het ook geregeld met Peter. En ook Peter kwam spontaan met het idee om de duif dan maar te ruilen. Dat ik er geen gebruik van heb gemaakt ligt niet aan hem natuurlijk maar is volledig mijn eigen keuze, ik heb er ook heel lang over getwijfeld wat ik zou moeten doen. Maar de kweker van de duif treft hier geen enkele blaam! Overigens heb ik nog maar één jaar met haar gekweekt (2020). In 2019 heeft ze het hele jaar in de voliere gezeten, mede omdat het kweekseizoen toen ook al in in volle gang was.

Waarom dan toch mijn verhaal over Blue Dragon (zie vorig nieuwsitem), de duivin in kwestie,welke ik kocht via Pipa. Het is heel simpel, ik heb al meerdere keren aangegeven dat u van mij geen teksten moet gaan verwachten over systemen, voeding, kweekstrategie, medische zaken enzovoort enzovoort. Simpelweg omdat ik er veel te weinig van afweet. Ik waag mij er maar niet aan!

Wat ik hier wegtik zijn normaal gesproken de zaken die ik dagelijks/wekelijks meemaak in en om mijn duivenhok. En dat probeer ik ook zo te houden. Het verhaal van Blue Dragon is er een onderdeel van niet meer en niet minder. 

No hard feelings richting Peter Theunis, ben je mal nergens voor nodig hem betreft geen enkele blaam. Maar als het wel zo is overgekomen of als het zo is dat ik de tekst wat ongelukkig heb weergegeven dan bij deze mijn excuus. Overigens heb ik dit jaar twee jongen uit Blue Dragon op het vlieghok zitten welke de natour en de taartvluchten hebben gevlogen.  En reken maar dat ik het zal melden als één (of beiden) ervan goed gaan presteren. Hou ze maar in de gaten de 731 en de 732. Ik heb er zeer zeker wel vertrouwen in het zijn wat mij betreft twee pareltjes. En een pareltje is ook de moeder in kwestie, het is dan ook de reden dat ik haar niet heb geruild. Met voorsprong het mooiste dier in de hand op mijn hok!

Overigens, als u op zoekt bent naar hokversterking...........op Pipa staan enkele fijne jonge duiven van Embregts-Theunis welke zeker de moeite waard zijn. De spaarrente stelt toch niets voor dus investeren in goede duiven is wellicht nog niet zo'n gek idee! Doe er uw voordeel mee!

 

Hier op het hok vandaag de eerste jongen geboren. In het weekend zal er sprake zijn van een echte babyboom lijkt mij. Altijd mooi dat jonge grut.

Terug