Laatste nieuws

Koud!

  • 31-1-2021

Het was vanmorgen rond de klok van 7.00 uur maar verrekte koud! Dat is even wennen zeker op dat tijdstip in de morgen als er ook nog geen zon te ontdekken valt. Gelukkig liet de zon zich in vervolg van de dag goed zien en dan blijkt dat het mooi winterweer is. Weer voor het maken van een lange wandeling dus.

Bij de verzorging bleek al snel dat de mest zich niet zo eenvoudig liet opruimen. Bevroren duivenstront dus en tevens een dikke laag ijs in de drinkbakken.

Voor de duiven overigens prima weer. Het lijkt wel of ze er alleen maar strakker en gladder van worden. Oftewel voor de duiven no problem.

Alles ziet nu geduldig te broeden. Bij de 11 vliegkoppels zijn er twee koppels volledig onbevrucht en is de rest bevrucht. In alle eerlijkheid dat viel mij een beetje tegen, hadden er wat mij betreft niet meer dan twee eitjes mogen zijn maar het is niet anders. Maakt ook niet zoveel uit nu er straks toch jongen van Eijerkamp onder gelegd worden.

De Eijerkamp eitjes hebben we gewijzigd in Eijerkamp jongen. Ze worden gehaald als ze een dag of 10 zijn en dan bij mijn duiven ondergeschoven. Kwestie van plannen en beter uitkomen voor Eijerkamp en voor mij.

Gisteren alle duiven weer in bad gehad. Heb het één week overgeslagen vanwege het koppelen maar vanaf nu gaan ze ieder weekend uiteraard weer in bad. Ze hadden er schik van en wisten er een mooie natte bende van te maken. De vloerverwarming even een paar uurtjes aan en de vloer is weer mooi droog. 

Op bad dag worden de gritbakken ook allemaal ververst. Door de week krijgen ze wat grit en mineralen uit de emmer aangevuld en in het weekend een volledige verversing van het goedje. Ze vinden het altijd weer lekker zo blijkt uit onderstaande foto.

Terug