Laatste nieuws

Het stel zit te broeden

  • 24-1-2021

Rust op de hokken, dat is toch wel even lekker na bijna twee weken van intensief begeleiden van de nieuwe koppels. De kweekduiven zaten allemaal op de 9e dag na koppeling op twee eitjes. Dat was lekker snel, eigenlijk ook nog wel een beetje onverwacht ook. Immers allemaal nieuwe koppels, een nieuwe inrichting van het hok met andere broedbakken en dan toch zo snel gekoppeld en op eitjes.

Overigens één van de koppels inmiddels ook al weer zonder eitjes. Is het koppel dat op dag vier hun eerste ei hadden. Heb dat ei gemerkt met een potlood om eens te volgen of het ook bevrucht zou zijn. Kan er aan toevoegen dat ik heb gezien dat ze meerdere keren de liefde hebben bedreven nog voordat het eerste ei is gelegd. Maar na 5 dagen bleek toch echt dat het gemerkte ei onbevrucht was en het tweede ei bevrucht. Gisteren lag het bevruchte ei helaas naast de schaal en was het stuk. Wat er gebeurt is weet ik niet. Geen nest over de kop, geen bebloede koppen bij de duiven dus gevochten is er niet. Ik denk dat het met het wisselen van de wacht tussen doffer en duivin even niet goed gegaan is. En het laatste minpuntje tot nog toe, Blue Dragon van Peter Theunis weet nog steeds niet dat ze twee eitjes moet leggen. Zit dus te broeden op één ei, een ei dat overigens wel bevrucht is. Ach zolang de ellende niet groter wordt doe ik het er voor.

Op de foto bij dit stukje tekst ziet u Magnifiek, zoon Olympic Hans x Uniek, van Hans & Evert Jan Eijerkamp. Een pracht doffer! Dit jaar gekoppeld aan een rechtstreekse van Gebr. Homma.

De vliegkoppels zitten vanaf vandaag allemaal te broeden op twee eitjes. Ook lekker vlot dus, zeker gelet op het feit dat het allemaal jaarlingen zijn waaronder er ook nog enkelen bij zitten die vorig jaar mei pas geboren zijn. Kortom ook hier tevreden mee.

Zal de legdata doorgeven aan de mannen uit Brummen zodat we eind komende week enkele koppels eieren kunnen ophalen om hier onder de vliegers te schuiven. Hoop dat het allemaal een beetje past.

Het hok stond vanmorgen lekker in het zonnetje en dat is binnen te merken! Aangenaam om in de hokken te zijn.

Terug