Laatste nieuws

Fijn om ze op een rijtje te hebben. Kwekers bijna allemaal op eitjes!

  • 19-1-2021

Toch mooi om ze op een rijtje te hebben...........de ringen van 2021 bedoel ik dan ook al geldt het ook voor de mensheid dat het fijn is om ze allemaal op ee rijtje te hebben!

Vanmiddag de ringen maar aan een touwtje geregen. Dat was voorheen nog wel een tijdrovend klusje met meer dan 250 ringen maar in de nieuwe situatie hoefden er maar 55 stuks op volgorde gezocht worden. Een kwestie van een kwartier dit keer. Tevens alle eigendomsbewijzen gecontroleerd zodat we halverwege het jaar niet verrast worden doordat er een eigendomsbewijs ontbreekt.

De ringen dit keer volgens de methode van André van de Wiel uit Luyksgestel om het touwtje geschoven. Hij deed dit een paar weken geleden uit de doeken op Facebook en het leek mij ook wel wat. Iets met een ringetje (voor onder moer) en tie-rip.

Inmiddels zitten de kweekduiven bijna allemaal op eieren, nog één koppel te gaan. Dat is dan wel heel rap gegaan moet ik zeggen. Precies op dag 8 dus, zal ook mede gekomen zijn door de goede weersomstandigheden. Eitjes zien er ook mooi glad uit, iets waar ik altijd op let. Het zegt ons iets over de gezondheid en fitheid van de duiven volgens mij. 

Bij de 11 vliegkoppels nog geen eieren maar wel enorm veel koppels die de liefde volop bedrijven en ik telde vanavond 7 van de 11 koppels waarvan de duivin stijf op het nest zat gedrukt. Zal dus ook wel niet meer zo lang duren.

Kortom tot nog toe een tevreden baasje.

Terug