Laatste nieuws

Gaat lekker zo

  • 16-1-2021

We zijn nu precies 5 dagen na koppeling van de duiven, zowel vliegers als kwekers. En ik kan maar één ding zeggen tot nog toe gaat het vrijwel vlekkeloos.

Maandagavond de 11e januari de duiven bij elkaar gezet, na een klein uur precies één duivin bij de vliegers vervangen door een ander en dat is het enige "min" puntje tot nog toe. Er zullen er vast nog wel knokpartijen, kapotte eieren, onbevruchte eieren enzovoort gaan komen dat is bijna wel zeker.

Maar gelet op het feit dat er 11 koppels jaarlingen allemaal hun bak moesten leren kennen en allemaal voor het eerst met een partner opgesloten zaten in een broedbak dan kan ik alleen maar zeggen dat het bewonderingswaardig goed gaat tot nog toe.

Alle koppels zitten sinds vrijdagavond (dag vier) volledig vrij en los op het hok. Datzelfde geldt ook voor de 8 kweekkoppels. Kortom het begin is er weer!

Kreeg vandaag nog een vraag van iemand die namens een Chinees belde of ik nog nakomelingen had van dezelfde lijn als de NL09-1640986. Wel een beetje snel met reageren zou ik zeggen tjonge al weer12 jaar geleden dat ik die duif een ring omgeschoven heb en verkocht heb naar het verre oosten. Maar goed zal vast en zeker zo zijn dat men er succes mee heeft want anders kwam deze vraag nu niet op de proppen. Overigens de nestmaat van die duif heeft het bij ons op de vlieghokken wel uitzonderlijk goed gedaan. Vijf keer één op honderd en een eerste in de club alsook nog een paar duifkampioenschappen is toch niet heel slecht.

Blijken toch nog lezers te zijn die vragen naar de "oude" berichten van voorgaande jaren. Beste mensen ALLES is bewaard gebleven en ALLES is terug te lezen op deze nieuwe site.

Op onderstaande foto (excuus voor de matige kwaliteit) is te zien dat er onder het kopje NIEUWS nog een submenu hangt. Onder laatste nieuws alle nieuwsberichten van de afgelopen 14 jaar. Datzelfde geldt ook voor de referenties, uitslagen enzovoort.

Volgende week de eerste eitjes maar verwelkomen.

Terug