Laatste nieuws

It sil heve! Duiven bij elkaar

  • 11-1-2021

Vanmiddag de duiven gekoppeld. Zowel de 8 kweekkoppels als de 11 vliegkoppels zijn in de loop van de middag bij elkaar gezet. De kweekduiven pakten stuk voor stuk direct goed zo lijkt het. De vliegduiven daarentegen wisten niet goed wat hun overkwam volgens mij.

Het licht direct maar uitgedaan en vanaf morgen maar een paar dagen met grote regelmaat koppel voor koppel loslaten in de hoop dat ze hun bak leren kennen. Speciaal hiervoor maar een dag verlof opgenomen van het werk. Gelukkig kon dat ook doorgaan zodat we morgen en overmorgen alle aandacht hebben voor de koppels.

Wetende dat het ieder jaar nog goed gekomen is gaan we maar weer hopen op een goed vervolg. Het zijn van die momenten dat ik denk, ik stap per direct over op kleurkanaries!!!

Vertrouwende op een vlot lopende koppeling bij de kwekers, onder het kopje kwekers van de website de koppels maar vast geplaatst. Kreeg er nogal eens vragen over in de trant van wat voor koppels heb je nog gehouden om uit te kweken? Het antwoord kunt u terug vinden onder het kopje kwekers dus. Overigens een enorm aandeel Mr. Branco hierin. Nog vier rechtstreekse kinderen alsmede kleinkinderen zijn terug te vinden in de stambomen. Daarnaast ook het aandeel Smokey Jackpot niet te vergeten. Smokey Jackpot is een directe zoon van de Vetblauwe Jackpot van Hans & Evert Jan Eijerkamp. Helaas is de Vetblauwe Jackpot (zoon Jackpot) recentelijk overleden. Maar daar komen ook al weer een karrevracht goeie uit!

Tevens direct de zitters (schapjes), welke ik tijdelijk heb verwijderd in verband met het koppelen, maar gereinigd met heet water en boender. Zien er weer spik en span uit, overigens nu is te zien wat kwaliteit is! Dankjewel Marco Zandvoort (Mazati timmerwerken uit Holten) voor de geleverde producten, kost wat maar dan heb je ook wat in huis. Ik ben er bijna lyrisch over zelfs en kan er ook volop van genieten. Hou er van om de zaakjes goed, netjes en strak voor elkaar te hebben ook al zullen de duiven er geen meter harder om vliegen.

Wat dat betreft heb ik het ook bijzonder getroffen met het timmerwerk verricht door buurman en ex compagnon Dolf. Ben daar zo blij mee en kijk er iedere dag weer met veel genoegen naar. Trouwens ben zeker blij met mijn hokje en dan vooral het klimaat er van. Daarvoor zeker geen speciale dingen gedaan maar blijkbaar staat het goed en is het goed gebouwd gebruikmakend van de juiste materialen. Lekker droog, lekker warm kortom een prima klimaat. Echt genieten om in het hok te zijn en het is de duiven ook aan te zien trouwens, staan er bijzonder strak en goed op.

Vorige week heeft Gert Krab (Krab Services uit Elst) nog een kleinigheidje voor elkaar gebracht met betrekking tot de website. Onder het kopje nieuws in de menubalk zit namelijk nog een submenu. Dit was niet zichtbaar, maar door er een tekentje achter te zetten (pull down) wordt de lezer nu geattendeerd op het feit dat via een muisklik hier nog wat meer te raadplegen valt.

Daarnaast heeft hij voor mij geregeld om een favicon te maken voor mijn website. Een favicon hoor ik u denken (of is het zie ik u denken)?? Wat is dat nu weer? Een favicon, urlicion of pagina-icoon, is een pictogram dat geassocieerd is met een website. In mijn geval is het ronde deel van het logo (gemaakt door Corné van Iwaarden van Grafic2innovate uit Kruiningen) daaraan gekoppeld.

Het is zichtbaar op het moment als je de website bijvoorbeeld opslaat op het bureau blad of onder de favorieten. Ook op de startpagina van uw mobiel is het zichtbaar. Wel een keer opnieuw opslaan en de oude verwijderen want anders is het niet herkenbaar. Ach het wordt er niet anders van maar wel weer wat completer en proffesioneler. Pake (opa) zei vroeger altijd al, als goed niet kan Henk, half kan helemaal niet!!! En wat heeft hij daar gelijk mee wat mij betreft!

Zie hieronder een klein stukje afbeelding van het bureaublad op mijn laptop en u zult begrijpen wat een favicon is. (WinStam9 en Henk Douna hebben het, Duif melden en Beheer meldsite hebben het niet). Niet belangrijk hoor, maar wel leuk!

Terug