Laatste nieuws

Nieuwjaarsdag, duiven maar weer los!

  • 2-1-2021

Duiven los

Mooi weer op nieuwjaarsdag! Dus de duiven maar even naar buiten. Wel een beetje voorzichtig geworden want de kromsnavel had zich enkele dagen geleden bij de buren boven de hokken laten zien. Dus maar weer "ouderwets" op wacht staan om zodoende een oogje in het zeil te kunnen houden (zie foto). Dit keer waren de doffers aan de beurt. Gingen er zeer vlotjes uit en zijn daarna een half uur uit zicht geweest. Geen idee waar ze zaten, ik kon ze nergens ontdekken. Zo gek hoeft het nou ook weer niet schoot er al weer direct door mijn hoofd, of.....zou die verrekte kromsnavel ergens buiten mijn gezichtsveld toch hebben toegeslagen? Niets was minderwaar, na een dik half uur kwamen ze hoog uit het westen naar huis suizen. Ach dan ben je altijd al weer zo blij als een kind om je gevleugelde vriendjes weer te zien, zelfs na ruim 47 jaar duivenervaring!

Dompertje

Een klein dompertje te verwerken gekregen vanmiddag. Blijkt dat er tussen de duivinnen geen doffertje rondloopt zoals ik had gehoopt maar.........andersom.......wel een duivinnetje tussen de doffers! Dat is even een kleine teleurstelling. Hiermee is het aantal vliegdoffers gereduceerd naar 10 stuks! En daar staat tegenover dat het aantal duivinnen is toegenomen tot 18 stuks! Beetje scheve verhouding dus, jammer is het wel maar als de rampen niet groter worden dan doe ik het er voor.

Mooie toezegging

Afgelopen maandag naar Evert Jan Eijerkamp geweest in Brummen. Zou een week eerder maar dat kon niet doorgaan vanwege drukte bij Evert Jan op de meubelzaak. Geen probleem voor mij natuurlijk in dit soort zaken moet je je altijd schikken is mijn mening. Tussendoor nog even via de tuin naar vriend Hans gelopen om zo vanachter het raam een paar woorden te kunnen wisselen. Hans houdt zich strikt aan het corona protocol en komt nauwelijks of helemaal niet met anderen in contact en daar doet hij volgens mij zeker goed aan! Gezondheid boven alles!

Het waren weer een paar reuze fijne uren op de Greenfield Stud. Staat er al weer goed voor bij de beste liefhebbers van Nederland WHZB 2020. De topkwekers zaten allemaal al weer gekoppeld en de vliegduiven volgen spoedig. In het kader van mij verder willen helpen bood Evert Jan mij enkele koppels eieren aan uit zijn allerbeste vliegduivinnen. Kijk en dat is een aanbod die je niet kan en mag afslaan natuurlijk, enkele koppels eieren uit de duiven die er mede voor zorgden dat de titel beste liefhebber werd binnengesleept! Betekent wel dat ik nog een drietal dagen eerder dien te koppelen maar dat neem ik graag voor lief ook al was ik dat vooraf toch zeker niet van plan. Kortom ergens in de derde week van januari maar weer het ritje naar Brummen maken om de eitjes op te halen. Ik denk er een vijf- of zestal koppels te kunnen plaatsen. Ben benieuwd!

Ditjes en datjes

Voor het overige heb ik in Brummen nog de nodige toppers in de hand mogen nemen. Onder andere Jozef, de beste dagfond duif van Nederland WHZB. Pracht dier, echt super van bouw. 

Tevens nog wat details doorgesproken met betrekking tot het voeren van de duiven. Aangegeven dat ik uitsluitend de korte vluchten zal gaan vliegen en dan is het voeren toch wel een ander dingetje dan wanneer er iedere week gevlogen wordt met daarbij ook nog eens een vijftal dagfondvluchten. Kortom maar eens wat zaken aanpassen ten aanzien van de zwaarte van het voer.

Ringen 2021

Dit jaar geen nieuwjaarsbijeenkomst bij de vereniging, kan helaas niet vanwege corona natuurlijk. Dus alle leden halen op afspraak de ringen bij de ringenadministrateur op. Zoals gezegd op afspraak en een andere afspraak is hou afstand! Ik hoop dat één ieder zich hieraan houdt.

Barend J

En dan kwam ik nog een jonge duif (2020) uit Barend J van Hans & Evert Jan Eijerkamp tegen op GPS. Aangeboden door iemand anders dan de Eijerkampen overigens. Dus deze zomer gekocht en gelijk maar weer verkopen. Reden is mij niet bekend maar ik was zeker geïnteresseerd in deze duif. Heb er behoorlijk op geboden. Is uiteindelijk weggegaan naar een ander. Had er zeker nog wel een paar keer verder mee willen gaan maar het feit dat ik de duif niet zelf in de hand had gehad weerhield mij er uiteindelijk van. Stel je voor dat hij uiteindelijk toch zou tegenvallen, dit ondanks een goed keuringsrapport. Dus toch maar laten lopen. 

Terug