Laatste nieuws

Op naar de kerst!

  • 19-12-2020

Nog een weekje en tweede kerstdag is dan al weer bijna voorbij! De tijd tikt mooi door maar voordat het kerst wordt gaan we eerst richting de kortste dag. Altijd mooi de kortste dag, immers vanaf dat moment gaan we al weer richting de langste dag wat mij betreft een mooi vooruitzicht.

Kerst zal er anders uitzien dan alle voorgaande jaren. De gezelligheid hoeft zeker niet minder te zijn maar zal wel anders zijn. Veelal ook een stuk kleinschaliger. Even geen knuffel voor broer, zus, moeder, vader enzovoort maar alles op gepaste afstand en dan ook nog eens bijzonder beperkt qua aantal. Het is niet anders en laten we onze hoop vestigen op een goed vaccin. Laten we tevens hopen dat iedereen daar ook gebruik van gaat maken want anders zal het nog weinig soelaas bieden.

Gisteren zijn de duiven allemaal geënt tegen het paramixo virus. Deden we als combinatie meestal een week of vier voor het koppelen en dat hou ik er vooralsnog ook maar mooi in. De entlijst gelijk ingevuld zodat alles weer op orde is.

Vandaag het bad er weer in, mooie zooi in het hok maar gelukkig prima drogend weer vanmorgen dus het hok is weer mooi schoon en fris net zoals de duiven zijn. Tegen het einde van de dag de duiven ook nog maar gescheiden. Twaalf doffers en 17 duivinnen kom ik op. Mogelijk en hopelijk zit er tussen de duivinnen nog één doffer. Het is toch nog een twijfelaar voor mij. Als het inderdaad een doffer is dan zal hij zich op korte termijn wel verraden met al dat vrouwelijk schoon om hem heen.

Komende woensdag een dagje Eijerkamp. Even bijpraten met Evert Jan, helaas zal ook nu gelden alles op gepaste afstand. Kijk er wederom naar uit overigens. Altijd fijn vertoeven daar op de Greenfield Stud.

Terug