Laatste nieuws

Nieuwe manden

  • 13-12-2020

Het "ontvlechten" van een bestaande combinatie en het maken van een doorstart betekent toch veel meer werk dan ik vooraf gedacht had.

Het begint al met het verkopen van de duiven, het verdelen van de jongen die mogen blijven, het verdelen van al die spullen die we in de loop der jaren hebben aangeschaft, ieder een nieuwe compustam, voor mij een nieuwe website enz. enz.

Zo hebben we de aanhangkar ook verkocht en dat betekent dus dat er nog enkele nieuwe manden moesten komen. Want zonder duivenmand is toch wel erg lastig werken. Mijn keus was gevallen op de manden van Van der Linde uit Zwartsluis. Bleek dat ze niet op voorraad waren op het moment van bestellen enkele maanden geleden. Gelukkig heeft hij ze inmiddels in elkaar getimmerd zodat ik afgelopen week de vier nieuwe manden kon halen. Ben er blij mee, lijken zeer degelijk en vooral lekker handzaam en, ook handig, ze passen prima met zijn vieren in mijn auto.

Voor het overige is het bijzonder rustig in de hokken. Duiven doen het wel goed en staan er zeker heel mooi op. Zie het graag zo, voor het overige maar niet al te veel waarde aan hechten.

Gisteren wederom een bad voorgeschoteld en daar maken ze toch wel heel graag gebruik van. Ze worden er ook telkens weer extra glad en strak van! Nadat de baden geleegd waren in een emmer is mooi te zien hoeveel poeder er op het water ligt. Zie ook de foto hieronder.

Tevens ook alle drinkpotten, inclusief deksels en de voerbakken een poetsbeurt gegeven. Trouwens ook een aanrader, RVS voerbakken. Mooi materiaal, roest niet, neemt geen vocht op en is perfect schoon te maken en ook in een mum droog te maken. Niks geen gedoe met hout dat eerst moet gaan drogen. Ideaal dus.

Terug