Laatste nieuws

Zaterdag bad dag

  • 5-12-2020

En al weer een week voorbij! Tevens ook een maand voorbij. We zitten al weer in de laatste maand van het jaar. De maand van de feestdagen. Feestdagen die dit jaar door velen toch anders gevierd en ingevuld gaan worden dan alle jaren hiervoor. Het is niet anders. we moeten het er mee doen en laten we maar hopen op betere tijden.

Hier op de zaterdagmorgen altijd het bad er in. Nooit mijn feestje maar het moet wel en het gebeurd ook zeer zeker. Mooi worden ze er in ieder geval altijd wel weer van, nog net weer iets gladder en strakker. Ze staan er trouwens toch bijzonder mooi op vind ik. Zal wel komen doordat ze ook wat vaker los komen dan voorheen en zal ook zeker komen doordat er wat strenger geselecteerd wordt dan voorheen. Voorheen werden de bakken geteld plus een paar reserve en dat aantal duiven werd aangehouden. Ik kijk er niet meer naar, kan dus ook betekenen dat ik in plaats van op 12 koppels uit te komen er maar 10 koppels kan plaatsen. Het is niet anders.

De planning is om ze één tot twee keer per week even een half uurtje te laten vliegen. Dit zal mede afhankelijk zijn of ik de kromsnavel op afstand kan houden.

Voor het overige tot nog toe één keer daags voeren, om de dag sedochol met biergist over het voer, en iedere dag een schone pan drinkwater uit de kraan. Voor de rest vers grit, mineralen, vispumin en een mineralenmix van DHP. 

De planning is om de duiven in de week voor kerst te enten tegen paramixo. Het scheiden der geslachten zal over een paar weken plaats vinden. Nog even een beetje rust er op en dan gaan we snel richting koppelen ergens half januari.

In de week voor kerst nog even bijpraten met Evert Jan Eijerkamp, beetje plannen maken, beetje ideeën uitwisselen, beetje van alles en nog wat zullen we maar zeggen. Maar vooral ook een beetje vertier in deze "sobere" tijden van corona.

Terug