Laatste nieuws

Veel reacties!

  • 29-11-2020

Er zijn blijkbaar toch velen die onze (en nu mijn) website lezen. Wat een reacties ontvangen over de nieuwe website! Mooi om mee te maken en iedereen bedankt voor de complimenten.

Trouwens vergeet niet uw favorieten aan te passen naar het nieuwe webadres: www.henkdouna.nl Tot begin september 2021 zal het oude adres www.vanderstouwe-douna.nl nog omgeleid worden door de techniek, daarna is het einde oefening met het oude webadres en zult u mij dus niet meer vinden. Dus.........www.henkdouna.nl

Zoals ik al eens eerder aangaf verwacht van mij geen hoogdravende teksten zoals op sommige andere sites wel te lezen zijn. Voel me daar te weinig expert voor om zomaar met boute beweringen aan te komen en die dan ook nog eens op het werdeldwijde web te ventileren. Moet maar niet. Nee u mag van mij verwachten dat ik het wel en wee op de hokken met u deel. Dat ik het verloop van de vluchten met u deel en mocht ik een keer iets bijzonders meegemaakt hebben op duivengebied dan zal ik ook dat kenbaar maken.

Hier de duiven gelukkig overgewend en dat voelt prima. Vandaag nog los gehad en ze hadden er zowaar schik in. Zijn nu, behoudens gisteren, 9 dagen achter elkaar los geweest. Komen vooralsnog niet meer op het oude adres één huis verderop!

Gisteren nog een verdere selectie doorgevoerd. Totaal nog 8 stuks afgevoerd, ze stonden mij niet aan. Eigenlijk wel duiven die mij voor de rui zeker niet tegenvielen maar die nu ze helemaal door de rui zijn (op de laatste pen na) toch dusdanig zijn uitgegroeid dat ze niet eens zouden misstaan in een hok vol met krielkippen. Ik moet ze niet en ik wil ze niet.

Gevolg is wel dat ik nu een tekort aan doffers denk te hebben maar dat is dan maar niet anders. Kon wel eens 10 of 11 koppels worden in plaats van 12 koppels. Ach zal de pret niet drukken. Krijg ik nu in ieder geval nog niet te maken met overbevolking!

Twee weken geleden nog via DNA (Gendika Veendam) van drie jonge duiven het geslacht laten bepalen. Daar kwamen dus twee verrassingen uit ook nog. Blijken twee duivinnen en één doffer te zijn terwijl ik had ingezet op twee doffers en één duivin! Scheelt in ieder geval weer bij het koppelen. Mooi systeem!

Op de foto is in het midden en in de verte bij de bomenrij de opkomende volle maan reeds te ontwaren. Foto is genomen op het moment dat ik de duiven net had binnengeroepen. Kon wel eens koud worden vannacht!

Terug