Laatste nieuws

Dolf........hartstikke bedankt man!!!

 • 22-11-2020

Afscheid van een tijdperk, zo mag je het bijna wel noemen. Het tijdperk Van der Stouwe-Douna, gestart begin 1987 en beëindigd november 2020. Totaal maar liefst 34 jaren samen de duivensport beoefend. En niet geheel zonder resultaat. Dat kan en mag gezegd worden.

Wat ook gezegd mag (moet) worden is het feit dat we samen in 34 jaar nog nooit één verkeerd woord naar elkaar toe hebben laten vallen. NOOIT ruzie of woordenwisseling gehad, NOOIT een stemverheffing. Het is ook nooit nodig geweest en dat typeert toch zeker, naast de successen, onze jarenlange samenwerking.

34 jaar nagenoeg iedere dag weer deed ik het loopje van de Buursterlaan 53 naar de Buursterlaan 57, het adres waar de vlieghokken staan. Verscheidene klompen versleten op dat stukje weg dat is zo goed als zeker. Maar wat ook zeker is, dat is het feit dat ik 34 jaar altijd gastvrij was op het erf behorend bij nummer 57. Eerst met moeder Van der Stouwe en later met Gea en recent met Joke. Ik heb mij zeker wel eens bezwaard gevoeld maar heb ook ieder jaar weer opnieuw gevraagd aan de dames of ze het ook bezwaarlijk vonden. Ik hoop maar dat ze altijd eerlijk geweest zijn want hun antwoord was telkens weer: geen probleem. Zo fijn om zoiets meegemaakt te mogen hebben. En wat een bakjes koffie! En wat een beschuiten met aardbei uit eigen tuin toen oma Van der Stouwe er nog was. Iets wat ik enorm heb gewaardeerd en ook koester! Bedankt dames!!! Maar ook bedankt Dolf!!

Ja en dan nu ieder voor zich verder, Dolf met Henrie en Henk op eigen titel. Zal me een klapper geven.......

Maar Dolf, wist je....(nog)

 1. Dat we op 4 april 1987 onze eerste vlucht hadden vanaf Zutphen als Combinatie Van der Stouwe-Douna en dat we gelijk 1 en 2 waren in de club?
 2. Wist je dat die beide duiven een ringnummer droegen die nogal op elkaar leken? Namelijk de NL82-1772530 en de NL82-1772350?
 3. Wist je dat we totaal 324 keer als winnaar uit de bus zijn gekomen op een vlucht, 324 EERSTEN!!
 4. Wist je dat we totaal 290 keer een tweede in de club hebben gewonnen
 5. Wist je dat we totaal 260 keer een derde in de club hebben gewonnen.
 6. Wist je dat we totaal ruim 100 keer het complete podium hebben bezet door 1,2 & 3 te winnen?

Wat je zeker wel weet is dat de dagfond onze voorkeur nooit heeft gehad! Maar.........

 1. Wist je dat we 5x Orleans hebben gewonnen (643 km)
 2. Wist je dat we 5x Sens hebben gewonnen (578 km)
 3. Wist je dat we 3x La Ferte Bernard hebben gewonnen (667 km)
 4. Wist je dat we 3x Creil hebben gewonnen (495 km)
 5. Wist je dat we 2x Troyes hebben gewonnen (547 km)
 6. Wist je dat we 2x Gien hebben gewonnen (644 km)
 7. Wist je dat we 2x Blois hebben gewonnen (698 km)
 8. Wist je dat we 2x Lorris hebben gewonnen (629 km)
 9. Wist je dat we 2x Etampes hebben gewonnen (585 km)
 10. Wist je dat we 1x Tours hebben gewonnen 740 km)
 11. Wist je dat we 1x Argenton hebben gewonnen (791 km)
 12. Wist je dat we 1x Chateauroux hebben gewonnen (762 km)
 13. Wist je dat we 1x Pithiviers hebben gewonnen (609 km)
 14. Wist je dat we 1x Signy Signetz hebben gewonnen (508 km)
 15. Wist je dat we 1x Sourdun hebben gewonnen (538 km)
 16. Wist je dat we 1x Vierzon hebben gewonnen (710 km)
 17. Wist je dat we 1x Ablis hebben gewonnen (587 km)
 18. Wist je dus wel dat we wel degelijk fondduiven onder de pannen hadden?

Wat we samen wel degelijk weten volgens mij is dat we toch wel enorm genoten hebben van onze gevleugelde vriendjes, dat ondanks of beter nog dankzij, de vele, vele, vele uren die we er samen in hebben gestoken. Tjonge niets was soms te dol, ook naar de zoektocht van betere duiven. We hebben wat afgebeld, afgereisd, naar veilingen geweest en op internet geboden. Prachtig!

En dan nu vandaag de laatste ronde zullen we maar zeggen. Vandaag eindigde de veiling van een 24-tal vastzitters. Doordat we beiden in sterk afgeslankte vorm verder gaan werd het noodzakelijk om een groot deel van de vastzitters van de hand te doen. Zaten fantastische duiven bij, zaten ook nog duiven bij waar we niet eens uit gekweekt hadden, of slechts 1 of 2 jongen van hadden gekweekt. Ach ja als je veel ruimte hebt dan heb je vaak ook veel duiven zitten.

Maar gelukkig heeft de verkoop ons gebracht waarop we hadden gehoopt. Meer dan dat zelfs. Een gemiddelde van 387 euro is toch zeker niet verkeerd! Gisteravond gaf Dolf nog aan als er morgen (de slotdag van de biedingen) nog eens 1500 euro bij komt dan hebben we het mooi gedaan. Nou er kwam er ruim 3000 euro bij dus dan kan je alleen maar tevreden zijn!

Tot slot moet ik jou nog even extra bedanken Dolf voor het feit dat je bij mij achter huis het duivenhok zo mooi heb vertimmerd. Ik had uiteraard nogal wat specifieke wensen en kon mij geen betere timmerman wensen dan jou! Dat je mij daarbij ook nog eens flink gematst hebt is natuurlijk helemaal top! Bedankt man!

Ik wil dit stukje tekst eindigen door Dolf & Henrie heel veel succes toe te wensen bij de nieuwe start. Goed dat jullie het nu samen proberen! We zien jullie terug komen op de uitslag onder de naam D. v.d. Stouwe & Zn. Maak er een feestje van en geniet er vooral van. Moet natuurlijk wel eerlijk blijven...........ik hoop toch wel jullie enkele malen voor te zitten volgend jaar........dus ook even letten op de naam Henk Douna op de uitslag.

Als het allemaal een beetje meezit is dit het laatste stukje tekst op de site van Combinatie Van der Stouwe-Douna. Komend weekend hoop ik dat mijn aangepaste site online gaat. Alle tekst die op deze site staat blijft zeker gehandhaafd en kan altijd terug gelezen worden. Wel zal de lay out nieuw zijn, zal de site ook beter te lezen zijn op de mobiel en zal het nieuwe internet adres www.henkdouna.nl worden.

Blijf lezen!

Het was mooi, het was prachtig, lief en leed gedeeld (ook prive) maar de hoogtepunten zal ik nooit meer vergeten. DOLF........HARTSTIKKE BEDANKT!!!

Terug