Laatste nieuws

Verkoop op GPS-auctions is aanstaande

  • 8-11-2020

Een bijzonder week achter de rug. Afgelopen maandag naar Nanne Wolff geweest voor een reguliere controle. Een mand vol duiven mee en vastgesteld dat op een paar na ze allemaal een streepje geel hadden. Niets nieuws onder de horizon voor ons, volgens mij in 9 van de 10 oktober/november controles blijken onze duiven allemaal geel te hebben. Een dikke maand later is het veelal allemaal weer verdwenen zonder naar de medicijnpot gegrepen te hebben. Oftewel maar rustig doorgaan zonder ingrijpen en over een week of 5 de controle maar weer afwachten.

Tevens had ik Mr. Branco bij mij. Hij was wel heel erg krakkemikkig geworden en dat deed mij besluiten om hem te laten inslapen. Een klein prikje van de dokter en enkele tellen later lag meneer te slapen. Zo'n duif verdient een begrafenis en die heeft hij gekregen. Bij mij achterhuis in de tuin heeft hij zijn laatste rustplaats gekregen. Bedankt oude reus! Je hebt ons absoluut op een hoger plan gebracht en dat zelfs niet alleen bij ons maar ook bij anderen.

Komende donderdag worden er nog 15 prestatieduiven gehaald en dan komende zondag 15 november start de verkoop van een 25 tal kweekduiven. Wat een lastige keuze is dat geweest, zitten helaas nog veel te veel bij die we niet eens hebben kunnen uitproberen. Zitten zelfs enkele aangekochte duiven bij waar we niet eens uit gekweekt hebben! We gaan het zien of en zo ja hoeveel ze gaan opbrengen. We hopen uiteraard dat ze allemaal een goed adres krijgen.

Gisteren zijn Dolf en Henrie gestart met de grote schoonmaak van het nieuwe hok. Wat een klus toch (zie ook foto op de homepage). Zelf nog twee rennen geleegd die inmiddels leeg waren komen te staan. Wat een mest, maar wat ook een veren! Container inmiddels vol dus laatste deel volgt na komende woensdag als de kliko weer geleegd is.

Voor het overige maken de duiven het goed. Ze worden zo langzamerhand weer mooi en de hoeveelheid veren die gegooid worden neemt gelukkig snel af. Één keer daags voeren, beetje biergist en mineralen van Mariën over het voer en dat is het wel zo ongeveer.

Terug