Laatste nieuws

November heeft zich al weer aangediend

  • 1-11-2020

We zitten al weer in de elfde maand van het jaar, de maand waarin zowel Dolf als Henk er weer een jaartje bij gaan krijgen als het een beetje normaal blijft verlopen althans! November, het echte begin van de donkere dagen, de lange avonden en voorheen..........de feestavonden en de vergaderingen en de beurzen. Voor wat betreft dat laatste is het wel even droevenis natuurlijk. Mis het niet direct maar het is zeker jammer voor de onderlinge contacten. Maar zolang we maar gezond mogen blijven zullen we maar niet klagen.

Afgelopen woensdag 25 duiven naar GPS in Elshout gebracht. Drie jaar lang, als duivenkoerier, bijna dagelijks 1.000 kilometer gereden. Maar eerlijk is eerlijk ik had er woensdag na een enkeltje Eslhout al genoeg van.  En toen nog terug natuurlijk. Maar niet getreurd de duiven zijn afgeleverd en zullen inmiddels op de foto gezet zijn om vervolgens op zondag 15 november online gezet te worden. Enkele bijzonder fijne duiven zitten er bij, ook nog wel enkele waar we eigenlijk helemaal niets van weten maar ook enkele waar al eerste prijswinnaars uit gekomen zijn. We gaan zien wat het zal opleveren.

Komende week nog een 13-tal vliegduiven afleveren en dan zijn we volgens mij daar waar we willen zijn. Een vreemde situatie toch wel, dat wat je in jaren hebt opgebouwd wordt nu toch behoorlijk uit elkaar getrokken. Het zijn de keuzes en we proberen met een nieuwe start er weer wat moois van te maken.

Maandag nog een bezoekje brengen aan Nanne Wolff voor een regulier controle. De duiven zijn inmiddels allemaal gekuurd tegen paratyphus. Op het ene hok met Trimsulfa en op het andere hok met Orniflox. Enten met de spuit zullen we zeker niet doen, het heeft helaas geen toegevoegde waarde zo hebben we inmiddels aan den lijve mogen ondervinden een aantal jaren geleden. Naast de controle zal ook Mr. Branco de reis naar Wezep mee gaan maken, het zal zijn laatste reis bij leven worden helaas. Hij is af en bijzonder krakkemikkig geworden en dat heeft mij doen besluiten om hem te laten inslapen om verder lijden te besparen. Wat een doffer!!! (overigens in de verkoop nog een mooie ingeteelde dochter van hem).

Tot  slot, Gert Krab heeft inmiddels mijn nieuwe domeinnaam geregistreerd. Dus over enkele weken zal het www.henkdouna.nl zijn in plaats van  www.vanderstouwe-douna.nl . Het is even wennen maar zal vast wel weer goed komen.

 

Terug