Laatste nieuws

Duivenkar vertrokken

  • 18-10-2020

Toch wel jammer hoor, het was een bijzonder mooi karretje. Of sommigen zeggen een hele mooie duiventrailer. We kochten hem een jaar of vijf geleden van Eppe Bodde uit Winschoten en hebben er nadien vele ritjes mee mogen maken. Ideaal als je wat te veel duiven hebt zullen we maar zeggen.

Maar goed hij is in de toekomst niet meer nodig. D. van der Stouwe & Zn. en Henk Douna gaan namelijk op veel kleinere schaal verder met de duivensport. Oftewel, ik schreef het al eens eerder, die paar mandjes kunnen net zo handig in de kofferbak van de personenauto. En dan is het altijd mooi dat je een koper vindt die hem wil overnemen.  Vandaar de foto bij dit stukje tekst waar te zien is dat hij opgehaald is door de nieuwe eigenaar.

In de hokken nog steeds veel veren, een goed teken zullen we maar zeggen. Voor de rest staat veel in het teken van duiven verkopen en afleveren. Komende week vertrekken er nog eens 20 zomerjongen uit de kwekers en nog eens een week later nog een 12-tal prestatieduiven alsmede een dikke 25 kwekers. Oftewel over een paar weken zijn er een 60-tal duiven minder op de hokken en dat zal te merken zijn in de voerton en in de mestemmer......

Betekent tevens dat we dan ook zo'n beetje tegen het einde van de combinatie aanlopen. Ieder zijn eigen weg dan. De website zal een kleine aanpassing krijgen en verder gaan onder de naam Henk Douna. Voor het overige blijft de informatie op de website allemaal bestaan. Corné van Iwaarden uit Kruiningen heeft inmiddels een nieuw logo voor mij ontworpen. Ben daar bijzonder blij mee. De onhulling zal daar zijn als alles afgehandeld is.

Ik zal proberen om zoveel als mogelijk weg te tikken wat ik zoal beleef in en om het duivenhok. Weten hoe de duivensport in elkaar steekt doe ik nog steeds niet dus verwacht daar dan ook geen verhalen van. Goede duiven moet je hebben daar zijn we al zeer vele jaren achter. Een goed zak voer is ook niet onbelangrijk en misschien nog wel door velen onderschat. Voor het overige goed verzorgen, een beetje aandacht en liefde voor onze beestjes en dan zullen ze toch moeten laten zien wat ze kunnen.

 

Terug