Laatste nieuws

Verenbende!

  • 11-10-2020

Veren, veren, veren, veren nog meer veren! Het is de tijd weer van de rui oftewel de herfst is weer aangebroken en de vluchten zijn ten einde. Zo ook hier in Donkerbroek. En toch is het dit jaar anders dan anders. Immers het is ons laatste jaar als combinatie. Is me nogal wat, 34 jaren samen onze hobby kunnen uitvoeren op een bijzonder mooi niveau. Het ene jaar wat beter dan het andere jaren, enkele echte topjaren al aan het begin van onze samenwerking eind jaren tachtig. Maar nadien natuurlijk ook bizar veel hoogtepunten meegemaakt. Dieptepunten niet dan? Ja uiteraard ook dat ook zijn die wat mij betreft wel zeer beperkt gebleven en beperkte zich dat meestal tot het verliezen van één van je favourite duiven. Iets dat ons allemaal overkomt helaas.

Nooit, nooit nee echt nooit één woord ruzie gehad met zijn tweeën. Altijd via het overleg tot de te volgen "werkwijze" gekomen. De ene keer linksom en de andere keer rechtsom en natuurlijk was er wel eens twijfel bij de één als het advies van de ander werd opgevolgd maar dat was andersom dan ook wel weer eens zo. Hoe mooi kan een samenwerking zijn, het bewijs is toch echt wel door ons beiden geleverd!

Maar goed een einde aan de combinatie betekent natuurlijk een ontvlechting van veel zaken. De duiven moeten "verdeeld" worden, een hele partij moet verkocht worden, dit allemaal naast de normale jaarlijkse selectie. Dat hebben we uiteraard net zo als andere jaren gewoon doorgevoerd. Er zijn er al enkele manden vol richting valkenier gegaan omdat ze niet goed genoeg waren.

 Zowel Dolf (en Henrie) als Henk zullen doorgaan in sterk afgeslankte vorm. Dat betekent per defenitie veel minder vliegduiven maar ook veel minder vastzitters. Op 15 november zullen er dan ook een behoorlijk aantal kweekduiven te koop aangeboden worden op GPS. En dat zijn nu niet bepaald de "minkukels" die verkocht worden. Zit fantastisch materiaal bij waar we heel goed verder mee zouden kunnen. Maar keuzes moeten gemaakt worden en dat betekent meer dan een halvering van het kweekbestand.

De komende week zal de aanhangkar van Gerarldy opgehaald worden, hij is verkocht en veranderd dus van eigenaar. Inmiddels staat hij spik en span te wachten op de nieuwe eigenaar. We hebben er veel plezier aan beleefd maar vanwege de forse inkrimping van het aantal duiven kunnen de manden met gemak achter in de kofferbak van de auto. Daar is geen aanhangkar meer voor nodig.

Komende weel zullen er tevens een aantal zomerjongen opgehaald worden welke naar verre oorden zullen verhuizen. Vervolgens nog een 12-tal oudere vliegduiven en dan nog de kweekduiven naar GPS. Kortom een maandje verder en we verwachten klaar te zijn met de combinatie en gaan ieder ons eigen weg.

O ja, ik ben inmiddels al meerdere keren gevraagd of de website ook bestaan blijft. Het antwoord is JA. Zal wel iets gaan worden van www.henkdouna.nl of iets vergelijkbaars. Zodra duidelijkheid hieromtrent bestaat zal ik hierover een berichtje doen op deze website.

 

Terug