Laatste nieuws

De laatste ronde voor 2020

  • 3-10-2020

Gisteravond 30 jonge duiven ingekorfd voor de najaarsklassieker vanaf Weert, afstanden naar het thuishok 201 kilometer. Drie stuks thuisgelaten, waarom? twee zullen de selectie zeker niet overleven en nummer drie wil ik zeker nog niet kwijt! En als je een duif beslist niet kwijt wil moet je hem niet spelen, dan is de kans op wegraken in ieder geval niet zo groot meer.

Overigens had ik stiekum de hoop dat het een zondagvlucht zou gaan worden. Een nachtje extra mand zit nog niet in hun leerschool namelijk. Helaas is het er niet van gekomen want ze zijn inmiddels gelost om 12.00 uur. Aan lef ontbreekt het onze begeleiders/organisatoren in ieder geval niet. Moeten we natuurlijk niet vergeten dat de huidige weersomstandigheden bij de taartvluchten/najaarsklassiekers horen. Het is immers herfst!

Een lossing om 12.00 uur met een redelijk vertrek. Ze zullen behoorlijk moeten zoeken, leren ze ook van zegt men ook al heb ik het er nooit zo op staan. Pats naar huis in de goede lijn dat is wat ik het liefste zie.

Wanneer gaan ze komen? Geen idee eigenlijk, zal wel ergens tussen de 1.100 en 1.200 mpm worden denk ik. Klokken tussen 14.45 uur en 15.15 uur moet kunnen.

Geniet van de aankomsten en pak ze!

later meer.......

Terug