Laatste nieuws

Match day, mooi weer! Los om 9.10 uur

  • 26-9-2020

Het lijkt wel een heel erg mooie dag (of morgen) te worden. Het zonnetje is inmiddels al uitbundig aanwezig, wel is het behoorlijk stil weer en dat is jammer. Een mooie stevige noorden wind was zeer welkom geweest vandaag.

Gisteren 16 taartjongen ingekorfd voor Boxtel. Hok Henk Douna nog eens 33 stuks dus we hebben weer wat om naar uit te kijken vandaag.

De duiven in Boxtel worden gelost om 9.10 uur. De wind is volgens mij noord tot noord west. Verwachte aankomsttijd ergens tussen 11.15 uur en 11.30 uur.

Geniet van de aankomsten vandaag, denk dat ze bijzonder mooi kunnen zijn!

Mooi waren de aankomsten zeker! Het was Henrie die heel hoog in de verte de eerste duif aan zag komen. De klok tikte nog net niet de 11.28 uur aan. We stonden te kijken bij het hok van de combinatie maar de aankomende duif zeilde een huis verder. Helaas geenszins van plan om naar binnen te lopen. Ja dan is wachten lang maar om 11.35 uur komen er een zestal bij en worden er vlot achter elkaar 7 stuks geklokt. De snelheid nu rond de 1.165 mpm, dat zijn wederom kostbare minuten geweest! Een tweetal minuten later wordt er ook geklokt op het grote hok zodat de kop er weer af is.

Het verloop is eigenlijk best wel goed met regelmaat vallen de duiven. Mooie vlucht dus maar wel onder volkomen andere omstandigheden dan gisteren verwacht en eigenlijk ook wel gehoopt.

Strak op compuclub onder het kopje najaarsklassiekers de uitslag maar bekijken.

Helaas nog één vacature bij hok Henk Douna. Het andere hok heeft het klepje dicht!

Terug