Laatste nieuws

Zum letzten mal, geweldige afsluiting!

  • 12-9-2020

12 september 2020, de datum die al enkele maanden bij mij met een hele grote zwarte stift omcirkeld stond op de kalender. De laatste vlucht van 2020 al weer maar ook de laatste vlucht van Combinatie Van der Stouwe-Douna.

Gestart in 1987 en nu 34 jaar later de laatste vlucht in combinatie verband. Doet wel het nodige met me, kan ik niet ontkennen. Wat een bijzondere jaren zijn het geweest, ik kom daar nog wel een keer op terug. Wat een belevenissen, wat een duiven hebben we op het hok (gehad), wat een avonturen, wat een probeersels, wat een successen.......

A la, vandaag de laatste vlucht. Of eigenlijk ook nog twee vluchten al is de jonge duiven vlucht voor mij een toetje die voor mij de naam toetje niet eens dragen mag maar dat kunnen de duiven natuurlijk niet helpen. We hebben helaas enorm zitten slapen op het moment toen besloten werd om deze vlucht nergens voor mee te laten tellen.

Burdinne, ergens in Belgisch Wallonië volgens mij, daar moeten ze vandaag voor de natour vandaan komen. Zal me nog een hele opgave worden maar er is de afgelopen week behoorlijk aan de boom geschut. De duiven weten wat ze moeten doen, of ze het ook in de praktijk kunnnen brengen? Geen idee, we gaan het hopelijk straks beleven.

Het beloofd in ieder geval een mooie dag te worden en dat is al een hele dikke plus. Op dit moment komt de rode gloed al door de bomen, ten teken dat de zon in aantocht is. Een lossing zal wel niet zo heel lang meer op zich laten wachten.

Het startschot gaat zowel in Burdinne als in Chalons en Champagne klinken om 8.45 uur. Mooie lossingstijden, goed geregeld!

De natourduiven vanuit Burdinne zullen ergens komen tussen 11.40 uur en 12.00 uur lijkt mij.

De jonge duiven vanuit Chalons en Champagne zullen de snelheden van de ouden niet gaan halen denk ik maar uitgaande van ongeveer dezelfde snelheden, zullen ze moeten vallen tussen 13.40 uur en 14.00 uur

De lat lag hoog vandaag, erg hoog zelfs, bijna zo hoog dat het niet eens realistisch was om zoiets te bedenken. En toch wat zaten we er dicht bij vandaag. Het was nog net geen 11.37 uur of daar komen plots vijf duiven uit het westen aangestormd richting hok. Ja en dan heb je vijf duiven die elkaar met die stevige wind mooi bezig houden. We zullen er niet te veel over uitwijden maar om een lang verhaal kort te maken er wordt uiteindelijk geklokt om 11.38.06 uur, snelheid eerste duif 1.637 mpm. De overige vier vallen er binnen enkele seconden achteraan. Ai ai dat was dus de bedoeling, vijf gelijk, immers er moesten er vijf voor de punten geklokt worden, maar wel een minuut en een handvol seconden verspelen. Het zijn Jan en Symen Timmermans, onze clubgenoten, die ons de loef afsteken. En laten we maar eerlijk zijn dat stond niet in mijn draaiboek.........Jan en Symen uiteraard gefeliciteerd grote klasse!

Voor ons in de afdeling tege ruim 10.000 duiven zoals het nu lijkt 2,3,4,5 en 7. Gewoon super natuurlijk! De eerste duif is de nestduivin NL19-814.

Vervolgens is het wachten op de jonge duiven uit Chalons en Champagne. Verwachtingen zeker niet hoog maar altijd hopen op een mooie tijdduif. Ze deden er in ieder geval behoorlijk langer over dan verwacht zeker als we kijken naar de snelheden van de natourvlucht eerder op de dag.

Het is om 14.53 uur toen de NL20-750 zich meldde bij ons. Dat is natuurlijk veel te laat voor een topnotering. Gelukkig gaat die topnotering naar onze clugbenoten Jan & Symen die hiermee twee afdelingsoverwinnigen op 1 dag weten te bewerkstelligen. Klasse mannen.

Bij ons is het verloop zeer matig, bijzonder van de NL20-750 is toch wel dat hij zijn prijs dit jaar niet gemist heeft. Zes keer mee zes keer op de uitslag!

Tot slot hok Douna, de nieuwe start voor 2021. Kan alleen maar heel dik tevreden zijn. Eindigen met half kale jongen op slechts 2 tot 4 oude pennen als 3e hok kampioen natour onaangewezen, 1e hok kampioen aangewezen en ook nog eens 1e en 3e duifkampioen natour. Plus vandaag nog eens 15 van de 30 op de uitslag. Ja prima toch!

De uitslagen:

Burdinne tegen 227 duiven:

2,3,4,5,6,10,12,13 enzovoort met totaal 17 van de 50 op de uitslag (de taartjongen hebben het volledig af laten weten vandaag!)

Chalons en Champagne tegen 192 duiven:

26,37,40,44,45 met totaal 9 van de 35 op de uitslag.

Hok Douna: Burdinne tegen 227 duiven

7,9,15,17,18,19 enzovoort met totaal 15 van de 30 op de uitslag.

Word je ook nog in de bloemetjes gezet door de voorzitter van de club! Als dank voor alle werkzaamheden in dit vervelende corona jaar!

Graag gedaan jongens en hopelijk volgend jaar weer normale tijden!

Terug