Laatste nieuws

De laatste ronde

  • 11-9-2020

En dan staan we al weer voor de laatste wedvlucht zaterdag van het gedenkwaardige jaar 2020! Wat een bizar jaar is het (geweest) voor ons als liefhebbers en voor onze duiven. En wat mogen we blij zijn dat er een handvol mensen bijzonder snel en actief hebben gehandeld toen bekend werd dat we weer mochten gaan vliegen. De Covid-19 werkgroep mogen we echt dankbaar zijn.

Gisteravond nog 35 jonge duiven ingekorfd voor Chalons en Champagne, afstand rond de 471 kilometer. Een vlucht om des keizers baard zoals we dat zo mooi plegen te zeggen. Telt eigenlijk helemaal nergens voor. Niet voor vereniging, niet voor rayon, niet voor afdeling, niet voor Fondclub. Kortom in alle eerlijkheid eigenlijk geen "biet" aan. Maar goed laten we hopen dat ze morgen vlot naar huis komen, hebben ze toch weer een klein beetje extra ervaring, voor wat het allemaal waard mag zijn. Welke twee als aangewezen op de lijst staan, geen enkel idee. Het doet er immers niet toe!

Dan vanavond nog precies 50 stuks ingekorfd voor de laatste natourvlucht vanuit Burdinne, afstand 283 kilometer. De helft hiervan betreft (taart)jongen en de andere helft dus oude doffers en duivinnen welke we op nest spelen. Jonkies van een kleine week oud, aangepikte eitjes eigenlijk van alles nog wat. Het één ideaal en het ander juist weer niet. We gaan zien of het verschil zal opleveren morgen.

Hier de twee aangewezen duiven twee doffers, te weten de NL18-214 en de NL18-223. Laten we hopen dat ze op tijd zullen arriveren morgen.

Ja en dan hoop ik dat ik morgen, samen met compagnon Dolf, nog een keer volop mag genieten van de mooie aankomsten. Na 34 jaren met daarin heel veel hoogtepunten, en uiteraard ook wel enkele dieptepunten, gaan we volgend jaar op een andere wijze ieder zijn weg verder. Rond de 350 overwinningen in de vereniging, een mooi hoopje TT noteringen, een tweetal NPO overwinningen, een tiental afdelingsoverwinningen en alles wat er tussen in zit hebben we mogen beleven. Eersten vanaf Zutphen, eersten vanaf Chateauroux, eersten vanaf Duffel , eersten vanaf Argenton, eersten vanaf St. Ghislain, eersten vanaf Orleans.............ik kan nog heel lang zo doorgaan. Veel lol gehad, veel energie gestoken in onze gezamenlijke hobby. Het was bijzonder, menig huwelijk haalt de 34 jaar niet.....

Morgen maar heel vlug terug!!

Terug