Laatste nieuws

Wederom matchday, de zon breeekt door! Lossing aanstaande

  • 5-9-2020

De foto bij dit stukje tekst is gemaakt vanmorgen rond de klok van 7.15 uur. Het moment waarop hier de lucht begint te breken en de zon langzaam te voorschijn komt. Laten we hopen dat het elders in het land ook zo gaat en dat er rond de klok van 9 of 10 uur gelost kan worden in Limburg. Volgens mij een lossing met totaal 41.000 duiven. Je kan er heel wat van vinden maar eigenlijk is het gekkenwerk. Prima voor midfond en dagfond maar niet voor een kort vitessevluchtje is mijn idee. Maar goed als we het niet proberen dan komen we ook nooit een stap verder in een samenwerking dan wel fusie natuurlijk met de buur afdeling.

Voorlopig zullen we nog even geduld moeten doen. Eerst maar weer proberen de klok in werking te krijgen zodat er in ieder geval geconstateerd kan worden op het moment dat ze thuiskomen.

Wat een geregel en gestress voor de verantwoordelijke mensen. Kan er niet meer gelost worden in Sittard vanwege andere evenementen. Weet niet hoe de vork in de steel zit maar weet wel wat ik er van vind natuurlijk! Voor mij een regelrechte misser van het NPO. Degene die een vergunning afgeeft moet ook kunnen garanderen dat je daar tot tenminste een uur of drie in de middag kan lossen. Maar goed wat ik er van vind doet helemaal niet ter zake uiteraard. We hebben er mee te maken en sa ist.

Gelukkig lijkt de lossing aanstaande in Venlo, 182 kilometer nu voor de duiven. Los om 13.15 uur bij een westen wind en ogenschijnlijk mooi weer. Het zal snel gaan denk ik. Klokken ergens tussen 15.00 uur en 15.30 uur en het feestje is weer "gepiept"!

Er zijn in dit toch wel heel bijzondere corona seizoen nog maar een paar kansen om er van te genieten! Gewoon doen vandaag, en of je nu in Harlingen woont, Dokkum of Donkerbroek de aankomsten zullen vast mooi zijn.

Toch ietsje later dan verwacht komt als een speer vanuit het westen (!?!?) de eerste duif aangesneld. Nog voordat hij of zij kan landen komt vanuit het "niets" nummer twee daarbij. Één rondje en de eerste valt op de plank om geklokt te worden om 15.29 uur. Het is een jonge duivin, NL20-765 uit zoon Olympic Hans van Hans & Evert Jan Eijerkamp keer zuster Precious van Gebr. Jager langs vaderskant en langs moederskant uit Gladiola keer kleindochter Rossie van Hans & Evert Jan Eijerkamp. Nummer twee wordt een halve minuut later geklokt. Het betreft een oude nestdoffer NL19-805 uit Zoon Jacob van Henk Scheffel.

Het loopt vervolgens redelijk goed door, niet extreem snel maar met grote regelmaat wel duiven. Ze komen ook uit alle hoeken aanstormen trouwens, toch wel een gevolg van zo'n grote massale lossing lijkt mij.

In de vereniging is het goed voor een overwinning waarbij we een tweetal meter te kort komen voor de overwinning in de afdeling. We moeten het doen met het zilver maar ook plaats zes lijkt weggelegd te zijn voor ons tegen bijna 19.000 duiven en ook daar dik en dik tevreden mee.

Uitslag in de club tegen 592 duiven:

1,3,7,13,15,17,18,20 enzovoort met totaal 48 van de 107 op de uitslag 1 op 3 gerekend.

 

Hok Henk Douna met de volgende uitslag:

10,33,35 enzovoort met totaal 10 van de 33 op de uitslag. Een buitengewone aangename verrassing tot nog toe hoe deze jonge onverduisterde duiven hun tot nog toe staande weten te houden.
 

Terug