Laatste nieuws

Onderweg naar Sittard

  • 4-9-2020

De voorlaatste inkorfweek is inmiddels al weer geschiedenis. Vanavond 107 duiven ingekorfd voor de 3e natourvlucht vanaf Sittard. In rechte lijn naar de hokken in Donkerbroek betekent dat 226,5 kilometer vliegen voor de duiven.

Een (veel te) groot aantal duiven natuurlijk. Veroorzaakt door het feit dat er geen tussenvlucht is met de jonge duiven. Sitl laten zitten lijkt ook geen goede optie dus dan toch maar mee naar Sittard, dat zijn er totaal bijna 60 duiven in ons geval. Daarnaast nog eens 19 taartjongen en de rest oude doffers en duivinnen. De oude duiven die we morgen toch wel degelijk als eerste verwachten zitten op kleine jonkies, aangepikte eitjes en op twee weken broeden. Van alles wat dus.

De beide aangewezen duiven zijn twee dames. Halfzusjes ook nog maar dat is niet bewust. Het zijn de NL18-068 en de NL19-814.

Hok Henk Douna heeft vanavond wederom 33 jonge duiven ingekord. Velen op slechts 3 tot 4 oude pennen en enige koprui. Thuiskomen is het devies!

In de club vanavond door 16 leden totaal 592 duiven op reis gestuurd. Het was een hele "huft" om dat allemaal voor 19.00 uur gereed te krijgen. Maar om 19.01 vertrok de vrachtauto richting Jubbega en zaten er 26 manden van De Griffioen in de container. Oftewel hulde aan de werkers van vandaag!

Morgen maar heel vlug terug!!

Terug