Laatste nieuws

Stil(te) voor de storm? Arlon 7.35 uur en Gennep gelost om 8.15 uur, oei oei oei

  • 29-8-2020

Zit al een tijdje te loeren op informatie met betrekking tot een mogelijke lossing of anderzinds of informatie hoe het verderop in het land is met de weersgesteldheid. Helaas nog geen berichtgeving daarover kunnen vinden zelfs niet bij onze buurman van afdeling 10. Oftewel geduld, geduld, geduld........

Hier in Donkerbroek was het vanmorgen uitzonderlijk stil weer, geen zuchtje wind en zwaar bewolkt en donker dus. Inmiddels lijkt er nu rond de klok van 7.15 uur wat beweging in de lucht te komen. De maistoppen beginnen heen en weer te wiegen en dat is een teken van wind dus. Laten we hopen dat de lucht wat in beweging komt en dat ze er rond de klok van 8.00 uur uit kunnen.

De lossing in Gennep gaat plaatsvinden om 8.15 uur. Mooie tijd lijkt mij, eerder kan in de augustus maand ook al niet meer omdat het simpelweg nog te donker is. Wat gaan de snelheden doen vandaag? Ze zullen geholpen door wederom een zuidwesten wind weer redelijk hoog liggen lijkt mij. Klokken tussen 9.45 uur en 10.00 uur moet toch mogelijk zijn vandaag. Maar laat u niet verrassen door nog hogere snelheden.

Ja en dan Arlon, vanuit de Ardennen zo ongeveer volgens mij, gelost om 7.35 uur met inmiddels prima ingevlogen jonge duiven. Ze zullen de gang er ook goed op hebben ook al hebben ze vele malen meer kans op buien onderweg dan onze natour duiven natuurlijk. Tussen 11.20 uur en 11.50 uur is mijn eerste ingeving. Laten we hopen dat dat gaat lukken zodat het twee mooie vlotte vluchten gaan worden.

Oei oei oei dat was niet zoals het hoort en zoals het moet! Om 09.39 uur meldt de eerste duif zich hoog aan de hemel! Nog een twee tellen later gevolgd door een stuk of 9 er bij. Ja dat was een gezellige boel daar hoog boven het hok. Natuurlijk geenzins van plan om naar beneden te komen en dan blijkt uiteinelijk dat één minuut ook zo maar voorbij is, maar om het nog erger te maken het worden er twee minuten vertraging voordat de eerste op de antenne valt. De verlossende piep klonk uiteindelijk om 9.41 uur en het is de NL19-046 "DZN" welke als eerste aftikt. Uiteraard vallen de anderen daarna zeer vlot bij. Het verloop is redelijk tot goed. Tot ongeveer de helft van de duiven en ook daarna wordt het wat gaterig ook al vallen ze wel door.

Daarna begint het wachten op de jonge duiven uit Arlon. De verwachtingen waren er wel maar ze hebben het maar deels kunnen waarmaken. Om 11.28 uur meldt het eerste jong zich. Via het dak van het huis op de klep. Het is de NL20-637 die de piep als eerste laat klinken. Hier is het vervolg wel heel erg traag. Maar liefst 17 minuten werk om 6 duiven in de klok te krijgen en dat is veel te veel tijd eigenlijk. Maar ook hier geldt dat ze wel door blijven vallen, de verliezen zullen dan ook beperkt blijven of wellicht uitblijven vandaag.

Het was me het dagje wel! Wat een duivendag kan ik ook zeggen natuurlijk. Over het algemeen behoorlijk tevreden ook al zijn er wel enkele "pijn" puntjes natuurlijk. We wilden vandaag jonge duiven kampioen worden in de club, dat is ruimschoots gelukt en daar zijn we dan ook zeker tevreden over. Mooi ook als je het heel ver voor de eerste duivenvlucht al voorspelt (en ook gedeeld hebt met anderen).......maar.......dat het zo'n jonge duivenseizoen zou worden had ik toen niet voor ogen om heel eerlijk te zijn. Bizar gegaan iedere week weer, geldt natuurlijk wel voor iedereen maar mooi is anders. Vreemde vluchten gehad wat dat betreft, geen pijl op te trekken en zeker niet normaal.

Het één is dan prima gelukt het andere wat vandaag op de rol stond is niet gelukt, had echt gehoopt op een vroege vandaag op Arlon. Had zo graag een duivin voorop willen hebben, ja dan werd het een Miss Arlonneke, klinkt mooi maar zat er niet in ook al was het verschil niet eens extreem groot.

De natour duiven hebben het overigens wel prima gedaan maar ook daar het smetje natuurlijk. Twee minuten is veel hoor, dat zijn er meer dan één metertje per minuut verspelen. Zal bij velen mogelijk zo geweest zijn maar daar heb ik natuurlijk geen zicht op en maakt ook niet eens zo veel uit. Het is niet anders.

Het belangrijkste vandaag wel is dat ik er bijzonder van genoten heb. Dolf wat minder, houdt niet van die vluchten waarop je er tien tegelijk krijgt. Ik kik er op! Ieder zijn ding zullen we maar zeggen.

De uitslagen:

Gennep tegen 405 duiven:

1,5,6,7,8,9,10,11,12,14,15,18 enzovoort met totaal 27 van de 50 op de uitslag.

Arlon tegen 218 duiven:

3,4,7,9,13,14,15 enzovoort met totaal 24 van de 57 op de uitslag. Hier gaat de overwinning naar J.& S. Timmermans, van harte mannen twee mooi vroege duiven!

 

Tot slot hok Douna, de nieuwe start voor volgend jaar, 33 taartjongen mee, te beginnen met:

16,20,22,23,24,25 enzovoort met totaal 19 van de 33 op de uitslag en om 12.21 uur alle 33 duiven weer in het hok. Gaat mooi zo met die half kale duifjes.

Terug