Laatste nieuws

Wederom twee vluchten

  • 28-8-2020

Gisteren 57 jonge duiven ingekorfd voor de vlucht vanaf het Belgische Arlon, afstand 372 kilometer in rechte lijn naar de thuishaven. De twee aangewezen duiven zijn de NL20-797 en de NL20-798 twee nestmaten en tevens twee broers van elkaar. Ze hebben het tot nog toe wel aardig goed gedaan en daar vertrouwen we dan maar op. In de club nog exact 5 deelnemers die totaal 218 duiven hebben ingekorfd.

Vanavond dan een wat omvangrijker vlucht qua aantal deelnemers en deelnemende duiven. De tweede natourvlucht vanaf het Noord Limburgse Gennep, afstand 150 kilometer, staat op het programma. Voor ons totaal 50 stuks op pad gestuurd. 22 jongen en de rest dus oude duiven. De 22 jongen zijn al behoorlijk aan het ruien en voor hen geldt thuiskomen. De oude duiven zitten te broeden, sommigen al de nodige dagen sommigen nog maar een paar dagen. Die stonden er overigens mooi strak op. De beide aangewezen duiven zijn de NL18-107 en de NL16-665 twee doffers dus.

In de club door 14 leden totaal 405 duiven ingekorfd.

Laten we hopen dat het weer morgen een klein beetje mee gaat werken zodat de duiven een eerlijke kans van thuiskomen hebben. Als we het IWB mogen gloven wordt het een lastig verhaal maar dat kan natuurlijk nog enorm meevallen.

Wat zijn de verwachtingen? We sjogge wol, bijzonder lastig in te schatten momenteel.

Ik zou zeggen morgen allemaal maar weer vlug terug!
 

Terug