Laatste nieuws

Match day! Prachtige vluchten

  • 22-8-2020

Natour weer! Dat was hetgeen mij vanmorgen om 6.30 uur door het hoofd schoot. Een heel klein buitje en toen al een behoorlijke wind was wat ik zag. Natour weer........herfstweer dus! Eerst de klokkerij maar in gereedheid gebracht en toen dat allemaal weer functioneerde waren de lossingstijden van de duiven inmiddels bekend. Mooi op tijd! Eerder had wel gemogen maar kan volgens mij gewoon niet meer omdat het dan nog bijna schemer is.

De natourduiven in Kalkar zijn gelost om 7.30 uur en de jonge duiven in Burdinne zijn gelost om 7.45 uur. Nogmaal mooi op tijd dus!

Hoe hard gaan ze vandaag. Hard denk ik maar de harde zuidwesten wind maakt het tevens erg lastig om een nauwkeurige inschatting te maken van de snelheden. Het kan 1.600 mpm zijn maar ook net zo gemakkelijk 1.800 mpm of nog meer zijn!

Ik houd het ruim aan, Kalkar klokken tussen 8.45 uur en 9.00 uur dat moet toch zeker lukken lijkt mij.

En voor de jonge duiven zijn wat mij betreft dezelfde snelheden van toepassing. Ergens tussen 10.15 uur en 10.45 uur moet ook dat gaan gebeuren denk ik.

Iets later dan verwacht en gehoopt meldt de eerste duif zich vanuit het westen. Niet zo moeilijk welke duif het betreft, want met één rode duif in het hokbestand is dat eenvoudig vast te stellen. Het is dus onze NL19-027 "Red Luuk" welke met een kleine draai op de antenne valt. Kloktijd 08.56 uur goed voor een snelheid van 1.599 mpm. Vervolgens duurt het een minuutje waarna het mooi doorvalt.

Na melding blijkt al vrij snel dat het een behoorlijk mooie tijdduif in de afdeling betreft. We zijn er blij mee uiteraard. De taartjongen hebben het een stuk lastiger maar ook die melden zich met enige regelmaat.

In de club is het een mooie eerste plaats geworden in ieder geval.

De beide vluchten lopen op een gegeven moment al snel in elkaar over zodat het de beurt aan de jonge duiven was. Om 10.32 uur is het de NL20-588 welke als eerste uit het westen aan komt stormen. Een kleine draai en ook die werd snel geconstateerd. Een kleine twee minuten later gevolgd door nummer twee waarna het gestaag doorloopt tot nummer zes. Een enorme hoosbui zorgde toen voor een kleine time out in de aankomsten. Het verloop was overigens best naar tevredenheid dit ondanks de enorme straffe wind!

De eerste zes plekken zijn voor J. & S. Timmermans waarna de plaatsen 7 en 8 voor ons zijn weggelegd.

De uitslagen in De Griffioen:

Kalkar tegen 486 duiven 1 op 3:

1,4,8,9,16,18 enzovoort met totaal 16 van de 50 op de uitslag.

Burdinne tegen 245 duiven 1 op 3:

7,8,13,20 enzovoort met totaal 17 van de 57 op de uitslag.

Terug