Laatste nieuws

Kalkar en Burdinne

  • 21-8-2020

Precies 107 duiven zijn op reis gestuurd de afgelopen twee dagen. Geen hitteprotocol..........hmmmmm.......wat kan je daar allemaal wel niet van zeggen? Maar goed de regels zijn uiteraard volledig gevolgd en zodoende konden we gisteren 57 jonge duiven op reis sturen naar Burdinne, afstand 283 kilometer in rechte lijn naar de hokken in Donkerbroek. De beide aangewezen zijn de NL20-624 en de NL20-589.

Vanavond nog eens 50 duiven ingekorfd voor de 1e natour vlucht van dit seizoen vanaf Kalkar, afstand 139 kilometer. Van de 50 ingekorfde duiven 24 taartjongen en de rest oude doffers en oude duivinnen. Nog lang niet alle duivinnen zitten op nest zodat we die voor deze ronde vrijaf hebben gegeven. Hier zijn de aangewezen duiven de NL16-665 en de NL18-107 oftewel twee doffers.

In de club op donderdag door 6 leden 245 duiven bijeen gebracht en vanavond voor Kalkar door 15 leden totaal 486 duiven ingekorfd.

De weersverwachtingen blijken "plots" totaal anders dan gisteren werd aangegeven. Dat is dan weer iets om niet vrolijk van te worden, gelukkig weten we inmiddels dat ze nog voor geen 2 uren het weer weten te voorspellen dus maar rustig afwachten wat het uiteindelijk gaat worden. Dat de wind zuid west en vrij stevig zal zijn lijkt bijna een zekerheidje te worden. Zal lastig worden voor veel jonge duiven dus morgen.

Wat zijn de verwachtingen voor morgen? We sjogge wol!

Terug