Laatste nieuws

Jonge duiven herstarten weer, nu naar Sittard

  • 14-8-2020

Het blijft warm, het hitteprotocol blijft dan ook onverandert van toepassing, zijn pittige dagen voor mens en dier en voor al diegene die er voor moeten zorgen dat alles op rolletjes verloopt. Gelukkig helpt ons een strakke plannig en een duidelijke aanpak in deze warme dagen waarbij dus twee protocollen nageleefd dienen te worden. Wie had dat een jaar geleden durven denken? Het hitteprotocol samen met het corona protocol toepassen! Het maakt het in ieder geval mogelijk dat we kunnen vliegen.

Vanavond door ons 68 duiven ingekorfd voor de vlucht Sittard, afstand 221 kilometer. Twee stuks zitten er thuis omdat ze het tweede ei moeten leggen en dat mogen en willen we niet verstoren uiteraard. De duiven stonden er netjes op, wel anders of beter gezegd minder dan een paar weken geleden maar ook daar zal de hitte debet aan zijn.

Training was in ieder geval wel goed deze week en ze hebben zeker ook wel voldoende gegeten en gedronken. De omstandigheden zullen echter niet eenvoudig zijn morgen. De beide aangewezen duiven zijn een broedend spannetje te weten de NL20-587 en de NL20-610. Laten we hopen dat ze voldoende motivatie putten uit het feit dat er thuis een paar eitjes liggen te wachten.

In de club door 7 leden totaal 321 duiven ingekorfd.

Morgen maar vlug terug!!

Terug