Laatste nieuws

Duiven onderweg naar Chateaudun

  • 13-8-2020

Een warme inkorfdag vandaag. De warmste tot nog toe dit jaar volgens mij. Wat dat betreft maar een geluk dat er "slechts" 41 duiven werden ingekorfd vanavond door 5 leden. Beschamend weinig toch wel maar het is volgens mij het nieuwe normaal. Het voelt als een vluchtje voor een rondje om de kerk terwijl het toch een echte dagfondvlucht is.

Maar goed door ons vanavond precies 10 strijders ingekorfd voor de laatste vlucht van het oude duiven seizoen. Plaats van lossen moet Chateudun gaan worden, afstand tot het thuisadres rond de 649 kilometer. Vijf doffers en vijf duivinnen mogen het gaan proberen om zo snel als mogelijk thuis te geraken. Exacter aangegeven: drie weduwnaars, 2 nestdoffers en 5 weduwduivinnen zijn er ingekorfd.

De beide aangewezen duiven zijn de NL19-828 een duivin en de NL19-450 een doffer. Hopelijk weten ze op tijd hun hok te bereiken zodat er wat aangewezen puntjes gesprokkeld kunnen worden.

De duiven stonden er overigens prima op. Weduwnaars trainen nog steeds als groten en de weduwduivinnen training niet (of nog beter eigenlijk nooit!). Hoe het kan weet ik niet maar dat krijgen we eigenlijk niet voor elkaar om die aan het trainen te krijgen.

Verwachtingen zijn er niet, we laten ons verrassen zullen we maar zeggen.

Morgen de junioren!

Terug