Laatste nieuws

Duiven worden gelost om 7.30 uur in Blankenheim, bijzonder pittig hoor!

  • 7-8-2020

Zoals de foto bij dit riedeltje tekst laat zien komt de koperen ploert al weer boven de maisvelden uitstijgen. Die zal weldra weer hoog aan de hemel staan en de temperatuur doen laten oplopen naar tropische waarden. Onze duiven worden in Blankenheim gelost om 7.30 uur. Volgens mij is de wind aanvankelijk zuid oost draaiend naar oost, alhoewel daar verschillende meningenn over zijn zo zag ik net op enkele weersites.

Wat gaat de snelheid doen vandaag, eigenlijk moeilijk in te schatten. Maar de aankomsten zullen ergens tussen 11.00 uur en 11.30 uur zijn lijkt mij. Veel eerder zou mij verbazen ook al kunnen we tegenwoordig niets meer uitsluiten want ze gaan steeds sneller zo lijkt het wel.

Strak blauwe lucht, geen vogel te bekennen in de lucht en toch plots draait er hoog boven ons een duif. Een tweetal rondjes later voegt nummer twee zich daarbij om vervolgens samen op de plank te vallen. Geen piep..........bijna aan de klok aan toe om hem opnieuw op te starten en dan alsnog twee keer de piep! Geklokt om 12.15 uur is het uiteindelijk de NL14-214 uit First One keer Blue Vivian Jr. die als eerste aftikt en precies 1 seconde later gevolgd door de NL16-665.

Vervolgens duurt het maar liefst 12 minuten voor nummer drie zich meldt waarna het gestaag doorloopt maar zeker niet snel! De gedachte is al snel bij ons, kan dit nu wel of kan dit nu niet. We neigen naar het laatste! Een vlucht hoeft zeker niet in 15 minuten afgelopen te zijn maar gelet op de meldingen zien we toch dat het behoorlijk traag gaat allemaal. Wel zijn de duiven die thuiskomen opmerkelijk fit, dat is het probleem niet.

Nu alle meldingen binnen zijn blijken we goud en zilver in de wacht gesleept te hebben. Daar zijn we bijzonder content mee ook al moeten we wel toevoegen dat er slechts 76 duiven in concours stonden in de club. Oftewel het gaat helemaal nergens over!

De uitslag in de vereniging tegen 76 duiven 1 op 3 gerekend:

1,2,10,12,15,17,18,22 totaal 8 van de 20 op de uitslag. Doelstelling voor dit weekend volledig geslaagd, na vitesse kampioen nu ook midfond kampioen. Het is prima zo!

Helaas nog twee duiven onderweg. Hopelijk gaan deze nog komen.

Al met al een stevige vlucht met een stroef verloop. Een vlucht onder omstandigheden die de meeste duiven nog niet eerder hadden meegemaakt ook. Leerzaam geweest!

Terug