Laatste nieuws

Onderweg naar Blankenheim Duitsland

  • 6-8-2020

Het zijn weer bizarre tijden voor de duivenmelkers. Veel onbegrip van veel "liefhebbers" die menen maar te moeten inkorven. Weinig respect meer voor hetgeen er leeft in de wereld, o ja  vroeger konden we ook prima vliegen bij 30 graden of meer en dat kan nu dus ook! Ja aan me hoela!

Het is echt geen "vroeger" meer helaas, althans wat betreft de duivensport. Maar goed de oude duiven dus vanavond ingekorfd voor een ingekorte midfond vlucht vanuit het West Duitse Blankenheim. Voor onze duiven een te vliegen afstand van 287 kilometer als ze de kortste weg naar huis nemen althans. Een lossing op de vrijdag dus.

Voor ons totaal 20 duiven in de mand gestoken. Hiervan 13 doffers en dus 7 duivinnen. Ze stonden er wel bijzonder goed op mag ik zeggen. Het trainen was afgelopen dagen ook prima dus wat dat betreft moet het lukken. Garantie tot aan de......deur! De twee aangewezen duiven zijn de beide doffers NL16-553 "Apollo" en deNL18-107. Twee nestduiven dit keer want er is inmiddels gekoppeld voor een deel. Oftewel we hebben vanavond nestdoffers, nestduivinnen, weduwnaars en weduwduivinnen ingekorfd. Meer smaken hadden we niet vandaag.

In de club door 5 leden maar liefst 76 duiven ingekorfd. Het zal morgen een harde strijd gaan worden denk ik, moge de beste winnen!

Ja en dan de jonge duiven, wat bijzonder jammer dat we geen vlucht hebben. Trainen als raketten, eten als groten, blinken als een paardekeutel in de maneschijn maar het zal zich deze week in ieder geval niet vertalen in een mooie uitslag. Is dat jammer? JA. Is dat erg? NEE. Reken maar dat we blij zijn met de genomen beslissing van het NPO om de jonge duiven vluchten niet door te laten gaan. Persoonlijk een beetje teleurgesteld in onze eigen afdeling dit keer. Had graag gezien dat ze zelf het initiatief genomen hadden om beide vluchten af te gelasten. Niet omdat we bang zijn om in te korven want dat doen we namelijk altijd maar wel omdat het naar de boze buitenwereld een veel beter signaal geeft. Wat dat betreft ben ik ook bijzonder teleurgesteld in al die liefhebbers die maar tegen het NPO en hun afdelingen aanschoppen en maar schreeuwen dat de duivensport hierdoor kapot gemaakt wordt. Wat een onzin toch eigenlijk, het is om je te schamen. Soms kan het gewoon even niet en daar zullen we ons toch maar bij neer moeten leggen.

Dan maar een weekje voor niets gepoetst en gewerkt aan de duifjes.

Morgen maar vlug terug!

Terug