Laatste nieuws

Het is altijd wat met die duivensport, Fay aux Loges los om 9.00 uur, Venlo 10.15 uur

  • 1-8-2020

We mogen nog even geduld doen zoals het nu lijkt. Hoop je op mooie vroege lossingen en dan blijkt het weer niet mee te werken. Altijd jammer maar het zal ook altijd wel zo blijven, of misschien wordt het nog wel extremer ook in de toekomst!

Voorlopig nog geen duiven gelost. Nader bericht om 8.30 uur. De fond in Frankrijk zal er dan ook uit moeten lijkt mij want anders hebben de eilanders al niet zo veel extra tijd om hun duiven terug te zien keren vandaag.

Het is trouwens ook vreemd weer, kom je buiten denk je wat is het fris, ga je hokken schoonmaken en heb je het zweet dik op het voorhoofd staan!

De dagfond gaat om 9.00 uur los zo staat te lezen op de informatie kanalen van onze afdeling. Venlo jonge duiven gaan zeker niet los voor 9.00 uur staat er tevens bij vermeld. Dat laatste is wel bijzonder jammer maar het zal zeker niet kunnen want anders hadden we ze al thuis gehad inmiddels.

Wat gaat de snelheid doen van de dagfond duiven? Geen idee eigenlijk, zal wel weer snel gaan. Hoop op dik 1.000 meter per minuut maar dat zal niet gebeuren. Zal richting de 1.300 tot 1.400 mpm gaan denk ik. Tussen 16.30 uur en 17.30 uur?

Ook in Venlo zijn ze er inmiddels uit. Het startsein heeft geklonken om 10.15 uur. Verwachte aankomst ergens tussen 12.00 uur en 12.30 uur.

Een klein minuutje te laat voor de hoofdprijs in de afdeling scheert er een vrij grote koppel duiven over de hokken richting het noorden. Blazen als een "grote" op de fluit en uiteindelijk zien we boven het dorp er ééntje uitdraaien en terugkeren naar onze hokken. Het is onze bont taartjong (onverduisterd) welke met nog één draai op de antenne valt en geklokt wordt om 12.13.uur, snelheid 1.530 mpm. Verantwoordelijk voor de eerste "piep" van het EC systeem is de NL20-649 "New Anna" uit klz. Jacob van Henk Scheffel keer zuster Olympic Marjolein van Meindert de Jong.

Het vervolg is in het begin best redelijk ook al stagneert het bij duif 20 gelijk al. Precies binnen een uur de helft thuis en daarna is het weer het spreekwoordelijke druppelen. Groot verschil met vorige week is dat ze behoorlijk goed binnenliepen dit keer.

Zoals het nu lijkt is het de eerste in de vereniging en de 1e provinciaal Friesland na twee duiven uit Tuk en Steenwijk. Mooi op tijd dus!

Ja en dan werd het wachten op de dagfond duiven. Aanvankelijk nog de gedachte dat het wel eens een hele trage kon worden maar de meldingen elders in het land lieten al snel zien dat er nog zeer acceptabele snelheden werden bereikt.

Waar hij vandaag kwam geen idee maar plots was daar onze jaarling weduwnaar NL19-046 "DZN" uit zoon Olympic Amador van Comb. Mantel keer zus Juliette van Gebr. Homma welke om 17.59 uur het EC liet piepen. Snelheid 1.182 mpm. Het vervolg was zonder meer goed te noemen. In goed 10 minuten vier stuks thuis en in een half uurtje de helft van de 10 in de klok.

Na melding blijkt het goed te zijn voor de vierde duif binnen de vereniging waarbij de overwinning naar Marcel van Zanden gaat, tevens tweede in de afdeling! Proficiat Marcel! Na een derde in de afdeling vanmorgen van onszelf nu dus een tweede, ach dat kon slechter van onze vereniging.

De uitslagen alle twee 1 op 4 gerekend:

Venlo jonge duiven tegen 344 duiven

1,4,5,6,12,13,17,23,25 enzovoort met totaal 26 van de 72 in de punten

Fay aux Longes tegen 68 duiven

4,5,6,7,10 met exact 5 van de 10 in de punten

 

Kortom enorm tevreden over de uitslagen, een mooi overwinning er bij en op de dagfond nog eens 5 bij de eerste 10 in de vereniging wat ons betreft niets mis mee.

Het enige is dat er nog te veel jonge duiven onderweg zijn. Morgen maar weer eens zien.

Terug