Laatste nieuws

Ingekorfd voor Venlo en Fay aux Loges

  • 31-7-2020

Vanavond 72 jonge duiven in bijzonder goede doen ingekorfd voor de wedvlucht vanaf het Limburgse Venlo, afstand in rechte lijn naar Donkerbroek ruim 181 kilometer.

Vandaag nog volop proberen te voeren, eten is immers drinken! En gedronken hebben ze, in overvloed zou ik bijna zeggen. Of dat nu allemaal zo goed is weet ik ook niet maar één ding is 100 procent zeker ze zijn niet met dorst in de auto gegaan. Het vele voeren zal wel weer ten nadele zijn bij het binnenkomen morgen maar dat moeten we dan maar weer voor lief nemen.

De beide aangewezen duiven zijn twee duiven met erg veel wit in het verendek. Hopelijk een beetje warmte afstotend.......Het zijn de NL20-756 uit twee rechtstreekse van Gebr. vd Brande uit Berlaar en de NL20-768 uit zoon Olympic Hans van Hans & Evert Jan Eijerkamp keer Blue Dragon rechtstreeks Embrecht-Theunis. Een duivin en een doffer niet zijnde een koppel overigens.

In de club door 8 leden totaal 344 duiven ingekorfd. De aantallen stellen tegenwoordig helaas niet zo gek veel meer voor maar het is niet anders.

Gisteravond nog exact tien duiven ingekorfd voor Fay aux Loges. Een dagfondvlucht welke door het NPO is ingekort met een kleine 100 kilometer ten opzichte van het oorspronkelijke plan om vanuit Issoudun te vliegen. Afstand is nu 638 kilometer. Hier zijn de twee aangewezen duiven NL17-111 "Ajax" en de NL19-828. Ook hier een duivin en een doffer dus.

Deelname in de club stelt hierbij niets voor, is mogelijk ook wel de oorzaak van het feit dat het niet zo heel erg leeft. Door 7 leden zijn er namelijk slechts 68 duiven ingekorfd. Ach ja een eerste vliegen van 68 duiven, het begint al aardig op Belgische taferelen te lijken........Maar.... je moet hem maar pakken natuurlijk!

Voor wat betreft de jonge duiven wel de nodige verwachtingen hier, ze stonden er wel heel bijzonder puik op. Voor wat betreft de oude duiven geen echte "spanning" en dat betekent vaak dat we daar niet zo echt mee bezig zijn oftewel nauwelijks verwachtingen. Wel kunnen we ook hier stellen dat ze wel heel mooi op reis gestuurd zijn. Dat geldt misschien nog wel in overtreffende trap voor de zes weduwnaars welke ook nog eens bijzonder goed hebben getraind de afgelopen week.

O ja, wat vind je van het feit dat de dagfondvlucht is ingekort? Deze vraag is mij een paar keer gesteld vandaag via de mail en whats app. Zal eerlijk zijn ik vind het meer dan uitstekend alleen nog veel te weinig ingekort. We blijven maar denken dat we op de "oude" voet door moeten gaan maar zo werkt het niet meer ben ik bang voor. Andere groeperingen overtuigen van het feit dat de duiven het allemaal best aankunnen hoeven we al lang niet meer te doen. Ze lachen ons recht in het gezicht uit, terecht is dat helemaal niet en dommigheid van de andere partij is het zeer zeker maar we hebben het er mee te stellen. Dus wat dat betreft had ik liever gezien dat ze de vlucht op maximaal 500 kilometer hadden gezet. En voor de goede orde dat heeft niets met het feit te maken dat onze duiven het niet aan zouden kunnen. Dat is onzin en in dat opzicht kan ik het met al die "schreeuwende" collega's eens zijn die het betutteling of onzin vinden.

Morgen maar vlug terug!

Terug