Laatste nieuws

Twee mooie vroege lossingen in Arlon en Gennep, bizar verloop!

  • 25-7-2020

Wat we gisteren een beetje verwacht hadden en in ieder geval ook gehoopt hadden is volledig uitgekomen. Beide vluchten om 7.00 uur gelost! Prachtig mooi!

De wind is hoofdzakelijk zuid west en tot nog toe bijzonder matig van kracht. Het zonnetje komt er reeds door dus je zou zeggen het moet goed komen vandaag.

Eerst de jonge duiven maar verwelkomen. Aankomsten ergens tussen 8.40 uur en 9.00 uur moet toch zeker lukken lijkt mij.

Arlon er maar gelijk achteraan. Ergens tussen 11.00 uur en 11.15 uur hopen we die te verwolkomen. Alhoewel dat ook zo maar een stukje sneller zou kunnen.

Nou nou dat was eens een keer niet echt genieten van de aankomsten. Ongelooflijk en wat ons betreft nog nooit eerder vertoont hier. Minuten, minuten en nog eens minuten verspeeld vandaag. We hebben het ongeveer uitgerekend, totaal op de eerste acht jonge duiven (welke we 1 op 10 nodig hadden voor de punten) rond de 45 minuten.......drie kwartier dus..........verspeeld. Ongekend, nog nooit eerder meegemaakt ook. De eerste duif meldde zich rond 9.28 uur en blijft draaien en uiteindelijk lang op het dak zitten, schrikt nog eens op van een roofvogel om nog maar de nodige rondjes te vliegen. Uiteindelijk geklokt om 8.35. Het is een jonge doffer de NL20-786, kleinkind van First One uit Mr. Branco.

Vervolgens meldt zich al snel onze aangewezen duif. Een kras met bijna allemaal witte pennen prima te herkennen in de lucht. Deze heeft het nog maar een beetje bonter gemaakt en verspeelt er ruim 11 minuten om uiteindelijk als 6e duif om 8.46 uur geklokt te worden. Kortom veel kommer en kwel en niet veel genoten van de aankomsten dus. Aankomsten die vast wel mooi geweest zijn want sommigen zaten wel erg hoog.

Wat opviel is dat al onze duiven, voor zover wij ze hebben zien aankomen, uit het hoge noorden kwamen. Te ver dus!

Uiteindelijk is onze eerste duif nog goed voor een 3e in de club. De overwinning gaat hierbij naar Sjoerd van der Veer! Van harte Sjoerd!

+++++

Dan de oude duiven, was net even aan het rondneuzen in het grote maisveld bij ons achter huis, toen ik hoog uit de lucht een duif aan zag komen. Een heel klein rondje en boem op de antenne. Het is de NL19-046 jaarling doffer uit zoon Olympic Amador van Comb. Mantel keer zuster Juliette van Gebr. Homma.

Snelheid van deze duif bedroeg bijna 1.618 mpm hetgeen goed bleek te zijn voor de overwinning in de club. Ook bij de oude duiven liep het niet echt soepel overigens. Geen tijdverlies dat helemaal niet en de eerste helft kwam ook behoorlijk rap maar daarna was het ook druppelen.

Kortom het heeft de hele dag "gedruppeld" in Donkerbroek........

De uitslagen:

Gennep jonge duiven tegen 421 duiven:

3,8,9,10,18,20 enzovoort met totaal 33 van de 80 op de uitslag.

Arlon oude duiven tegen 256 duiven:

1,7,12,21,23,24 enzovoort met totaal 16 van de 38 op de uitslag.

Terug