Laatste nieuws

Junioren ook voor het eggie!

  • 24-7-2020

Met een prima gevoel vanavond 80 jonge duiven ingekorfd voor de eerste klokvlucht der junioren 2020. Totaal nog drie stuks die een weekje mogen/moeten overslaan thuis gelaten. Eentje heeft een kleine verwonding opgelopen en twee zijn op de maandag en dinsdag thuisgekomen. Als we dan doortellen dan zijn er vorige week van de trainingsvlucht vanaf Duiven dus zes stuks nog onderweg.

De reis gaat dit keer naar Gennep, voor onze duiven een afstand van bijna 150 kilometer. Helaas een staartwind waardoor het onervaren spul grote kans maakt door te schieten naar het hoge noorden. Temeer omdat het ook nog eens de eerste keer is dat ze in één groep gelost worden. Zullen er rond de 24.000 duiven zijn denk ik.

In de club zijn er door 9 leden totaal 421 duiven ingekorfd, uiteraard ook nu weer volledig en strak volgens het corona protocol. Wat dat betreft een hele dikke pluim aan onze vereniging en vooral haar leden. Wat een discipline! Een enkele keer even aanscherpen door op de afspraken te wijzen maar dat zijn ech pinuts. Wat dat betreft ben ik wel een heel tevreden bestuurder ook al is deze tijd alles behalve fijn.

De twee aangwezen jonge zijn een spannetje waarvan we hopen dat ze op tijd thuis zullen geraken. Het zijn de NL20-768 (Eijerkamp x Embrecht Theunis) en de NL20-639 (Buurstra) welke de inkorflijst aanvoeren.

Wat ons betreft morgen maar rond de klok van 7.00 uur los. Hoe eerder hoe liever is hoe wij er tegenaan kijken. Hopelijk gaat het allemaal lukken.

Morgen maar vlug weer terug!

Terug