Laatste nieuws

Mooie club op reis naar Arlon

  • 23-7-2020

Een midfondvlucht en een jonge duivenvlucht dit weekend. Blijft mooi wat mij betreft en hopelijk mogen we veel duiven thuis zien komen zaterdag.

Vanavond 38 stuks ingekorfd voor de midfondvlucht vanaf het Belgische Arlon. Als ze de kortste weg naar huis gaan nemen dan hebben ze ruim 372 kilometer te overbruggen.

22 doffers en 16 duivinnen zijn door ons in de mand gestoken. De handrem is er vanaf gehaald dus wat ons betreft kunnen we zaterdag knallen.

Training was goed, mest was prima, onderzoek bij de dokter afgelopen maandag was goed, goed gegeten, mooi rond, voldoende dons........oftewel wat ons betreft "best genoach"!

De twee aangewezen duiven zijn de NL16-553 "Apollo" en de NL18-214. Twee weduwnaars die we zeker in staat achten om op tijd weer terug te keren op hun hok.

In de club door 10 leden totaal 256 duiven ingekorfd. Dat waren er toch een behoorlijk aantal minder dan aanvankelijk opgegeven. Enige huivering over het feit of er wel of niet gelost kan gaan worden zaterdag ligt daar aan ten grondslag. Stel het wordt zondag en verloopt ook nog eens niet soepel dan kan het al weer lastig worden om ze tijdig klaar te hebben voor komende donderdag Isoudun.

Morgen de junioren maar weer op reis sturen.

Terug