Laatste nieuws

Nog geen mooi Duiven weer, Sens gelost om 7.00 uur

  • 18-7-2020

Het is zo rond de klok van 7.15 uur allerminst mooi (duiven)weer, zie de foto bij dit stukje tekst. Zal het komende uur vast en zeker een stuk beter gaan worden als de zon wat beter zijn best gaat doen. Ben zeer benieuwd hoe de jonge garde met de omstandighden van vandaag zullen omgaan.

In Sens heeft het startschot inmiddels geklonken. Om 7.00 uur zijn de duiven begonnen aan hun lange thuisreis. Wind, voor zover aanwezig, achter dus de snelheden zullen vast weer richting 80 kilometer per uur gaan. Alhoewel het toch ook weer lastig blijft om het juist in te schatten. Opvallend is wat mij betreft dat de snelheden de laatste jaren alleen maar hoger en hoger geworden zijn. Oftewel onze atleten worden steeds beter en vooral ook steeds beter geprepareerd om zodoende meer snelheid te maken.

Uitgaande van een snelheid van rond de 1.300 mpm dan zullen ze ergens tussen 14.15 uur en 14.30 uur moeten arriveren. Ik hou het echter een stuk ruimer aan, klokken tussen 13.45 uur en 14.45 uur lijkt mij een marge die dichter in de buurt komt.

De jonge duiven moeten nog wachten. Terwijl ik deze tekst wegschrijf zie ik dat de zon er al beter doorheen prikt en dan wordt het in de lucht ook al weer een stuk beter. Rond de klok van 8.00 uur maar los zou ik denken.

Het heeft even langer geduurd maar inmiddels zijn de duiven in Duiven ook gelost. Om 9.15 uur zijn ze daar van start gegaan. Verwacht een snel verloop ten aanzien van de oude duiven. De jongen zullen het een stuk lastiger krijgen denk ik. Aankomsten tussen 10.30 uur en 10.40 uur wellicht?

Beste mensen, ondanks dat er niet het meeste te verdienen valt vandaag probeer vooral wel te genieten van de aankomsten, het jonge duivenspul verdient in ieder geval een warm onthaal!

Tjonge wat een bizarre duivendag vandaag. Eerst natuurlijk de aankomsten van St. Vincent gevolgd via de meldingsites. Tjonge dan zie je plotseling een hele vroege in Friesland bij Gerrit de Boer en denk je wat voor dag wordt dit! Nou ik weet in ieder geval waarom ik nooit weer op de overnacht zal gaan deelnemen! Een tweede spelen enkele uren na de winnaar.........tja mooi hoor.

Maar goed terug naar de andere vluchten. Toen ik vanmorgen opstond en naar buiten liep om een paar foto's te schieten van de lucht en de omgeving heb ik tegen mij zelf hardop gezegd verdomme (excuus voor het woord) het is geen duivenweer vandaag..............Ik denk dat ik gelijk gehad heb als we kijken naar het verloop van de vluchten.

De eerste oude en jonge duif uit Duiven vielen gelijktijdig op de plank en werden op de trainingsklok geklokt om 10.30 uur. Het jong werd uiteraard niet geklokt omdat deze geen chipring om de poot heeft. Dat was op zich wel een mooie opsteker want het waren beiden geen verkeerde duiven.  Het half uur dat volgde verliep ook zeker wel goed en de oude duiven waren dan ook in een kort tijdsbestek thuis. Ook de jongen vielen redelijk tot goed door.

Echter hoe anders werd het na de middag, bijna geen veer nagekomen en op dit moment nog een 20 tal onderweg. En dat zijn er 10 te veel in ieder geval.

Later in de middag om 14.02 klokten we onze NL19-808 "dochter Thijs" hetgeen een snelheid van 1.366,7 mpm betekende. Binnen drie minuten ook drie stuks thuis dus dat was wel een beetje boven verwachting. Voor de echte kop komen ze te kort maar toch wel erg blij mee, ook al heeft dat wel alles met de verwachting vooraf te maken uiteraard.

Mooi in ieder geval voor vandaag is dat Jelle Stuurman uit Heerenveen een 3e NPO Sens klokt vandaag met een duif welke hij kweekte uit twee rechtstreekse van ons. Te weten de NL17-236 als vader en als moeder de NL16-516 twee duiven welke Jelle op een bon bij ons haalde volgens mij. Mooi werk Jelle!

Tot slot de uitslag in de vereniging tegen 105 duiven:

6,10,12,22,23,24,25 met totaal 8 van de 20 op de uitslag.

Terug